Gyógyüdülőben voltunk

2011.10.04.

Az MSZOSZ Kispesti Szervezetének tagjai idén is meglátogatták a tiszakécskei gyógyüdülőt. Az átalakítások befejeződtek, új medencékkel, szolgáltatásokkal várják a pihenni, gyógyulni vágyókat. A gyönyörű szeptember végi idő még szebbé tette a kikapcsolódást. A gyógyvíz mindannyinknak nagyon jót tett.

A rendelkezésünkre álló időt jól kihasználtuk. Nagy sétákat tettünk, gyönyörködtünk a Tisza méltóságteljes, csendes folyásában, kisvonattal körbejártuk Tiszakécske rendezett, szép virágos házakkal szegélyezett utcáit. Hazafelé Szentkirályon betértünk a Szentkirályi ásványvíz birodalmába. Az igazgató végigkísért bennünket a szépen rendben tartott telepen, bemutatta a kutakat (3 van) melyek 260 méter mélyről hozzák felszínre a kiváló minősítést nyert vizet, amely kalcium és magnézium tartalmával erősíti a csontozatot és a szívet. Ezen kiváló tulajdonságainak köszönhetően 2004 elején meghívást kapott a párizsi ásványvíz világkiállításra. A Szentkirályi a rangos versenyen szénsavmentes kategóriában elnyerte a legjobb külföldi ásványvíznek járó világdíjat. Szép napokat töltöttünk el.
(6 kép)

    
Az MSZOSZ Kispesti Szervezete szomorú szívvel búcsúzik Németh Valitól és Menyhárt Etától. Mindketten az alapszervezet alapító tagjai voltak. Nem csak a sok munka kötött össze bennünket, amit lelkesen, ellenszolgáltatás nélkül végeztek az „EMBERÉRT”, hanem az együttlétek is a szeretetben elöltött szabadidős programokon, amelyeken jókedvűen, vidáman töltöttük a napot, sok ismeretet szereztünk és újítottunk fel a 20 év alatt. Kedves emlékük megmarad szívünkben, amíg élünk.

Medgyes Janka
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |