Népszerű a sulibörze

2011.10.07.

A divatbemutató és a tánc már elmaradhatatlan kelléke lett a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban (KMO) rendezett sulibörzéknek. Évek óta egyre több 7-8. osztályos általános iskolás tanuló látogat el a rendezvényre, hogy segítséget kapjon a neki megfelelő középiskola kiválasztásában. Van miből választani, hiszen a fővárosi gimnáziumok, valamint szakközép- és szakiskolák is növekvő számban vesznek részt a börzén.

Az eddigi legnagyobb számban képviseltették magukat a fővárosi középiskolák a KMO nyolcadik sulibörzéjén csütörtökön. Huszonnégy alapítványi, magán és önkormányzati középiskola – köztük Kispestről a Trefort, a Deák, a Semmelweis és a Ganz – kínálta oktatási programját. Sikeres volt a Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ pályaorientációs számítógépes programja is. Forgon Miklós művelődésszervezőtől, a rendezvény házigazdájától megtudtuk, iskolai csoportokban, valamint szülői kísérettel mintegy ezer általános iskolás diák – az eddigi legtöbb – jött Kispestről és a környező kerületekből a börzére.

A KMO 2003-ban indította el a pályaválasztási börzét a továbbtanulás előtt álló 7-8. osztályos általános iskolás tanulók számára. Az évek alatt sokat változott a rendezvény: a fotók és tablók helyét több iskolában projektor és 3D-s technika váltotta fel, ma már filmeket is vetítenek. Egyes intézmények tánccal toboroznak diákokat, mások, például a Jelky András Ruhaipari és Művészeti Szakközépiskola nagy sikerű divatbemutatót tart. Az idei börzén igazi különlegességgel jelentkezett a kispesten működő Trefort Ágoston Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Szakközépiskola: az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala, a NASA támogatásával kifejlesztett robotot mutatták be az érdeklődőknek.
(14 kép)
     
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |