Ünnepelt az Árnyas ovi

2011.10.10.

Őszi gyermeknappal ünnepelte fennállásának századik évfordulóját a wekerletelepi Árnyas Óvoda szombaton. A jó időben számtalan látnivaló, kulturális- és sportprogram várta a gyerekeket és szüleiket a Kós Károly téren.

Vidám gyermekzsivaj töltötte be szombaton a Kós Károly teret: az Árnyas Óvoda 100. születésnapi ünnepségére várta a kicsiket és a nagyokat. A zeneiskola fúvósainak ébresztőjét követően előbb Szücsné Juhász Csilla óvodavezető, majd a polgármester köszöntötte az őszi gyermeknap résztvevőit. Az intézmény teljesítményét méltatva Gajda Péter úgy fogalmazott, hogy az elmúlt évtizedekben, években végzett magas színvonalú oktató-nevelő munka miatt büszkék lehetünk az óvodára. Megköszönve a vezető óvónő és a dolgozók munkáját, a kerület vezetése nevében azt ígérte a polgármester, hogy hasonlóan elmúlt évekhez, a lehetőségekhez mérten mindent meg fog tenni az önkormányzat azért, hogy a jövőben is a megszokott minőségű munka folyhasson a patinás intézményben.

A gyermeknap számos érdekes programot, látnivalót és elfoglaltságot kínált. Népszerű volt az arcfestés, a kreatív sátrakban tartott kézműves-foglalkozásokon egyebek mellett ehető karkötők készültek, pólót festettek, lehetett sakkozni, focizni, lovagolni és tűzoltóautót kipróbálni, volt vásár és íjászat, és még sportjátékok és néptánc is várta a gyerekeket. Az arcfestés Szücsné Juhász Csilla óvodavezető a kispest.hu-nak elmondta, fontosnak tartották, hogy megemlékezzenek a centenáriumról és megmutassák értékeiket, ezért rendezték a születésnapi ünnepet, amelyre egy hónapos munkával készültek az óvónők és a dadák.

A három épületben – Vonás utca, Esze Tamás utca, Corvin krt. – működő wekerlei óvoda kiemelt feladatának tartja az egészséges életmódra nevelést és a környezet megóvását. Nevelési programjukban kiemelt szerepet kap a mozgás, a gyerekek biztonságérzetének növelése, szociális érésük segítése is. A kicsik képességeit, készségeit változatos játékokkal fejlesztik. Az óvoda idén 2. díjat kapott a Tegyünk együtt többet a zöld kispesti óvodákért pályázaton.
(18 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |