A pörköltek győztek a sportnapon

2011.10.10.

Éppen csak elkezdődtek a sportvetélkedők az önkormányzat és a Kispesti Sport Kft. közös tömegsportrendezvényén és főzőversenyén, az időjárás máris közbeszólt, és megakadályozta a mérkőzések folytatást. Az ízek versenyét viszont nem zavarta meg az eső és a szél vasárnap a Katona József utcai sporttelepen.

Az őszi sportnap épp csak ízelítőt adott a versenyekből. Az óvodások vetélkedőjét még megtartották, elkezdődött egy focimeccs és a futás is, amikor az időjárás miatt le kellett fújni a szabadtéri versenyeket. A judo-, a taekwando- és a karate-bemutatókat a főépület előtti fedett részen még megtartották, aztán a szakácsoké lett a főszerep.
(6 kép)
Tizenegy csapat bográcsában rotyogott étel. A Kispesti Lángos Kakasok (tűzoltók) erdélyi borsos tokányt készítettek bográcsban sült krumplival. A Kispesti Véradók Egyesülete csülkös-lapockás vegyespörkölttel és nokedlival indult. A Honvéd Baráti Kör bográcsában padlizsános lecsó főtt. A Tájfun SE hortobágyi paprikás krumplit vetett be. A Kispesti Uszoda vörösboros csülökpörköltet alkotott fóliás-szaftos burgonyával. A Shetland Nyelviskola vörösboros marhapörköltet főzött shetland módra. A Gyorsbüfé – Kovács István és fia – pásztortarhonyával, Szomjas Miki jászsági huszárgulyással versenyzett. A GPM Kft. vörösboros szarvaspörköltet kínált gomba és merőkanál nélkül. A Fullosok székelyes szürkemarhapörkölttel szálltak be a főzőversenybe. Versenyen kívül indult a 100 éves Árnyas Óvoda: az előző napi ünnepségről hozták el a Wekerle Étteremben főtt gulyást, a csipetkét maguk készítették bele.
(13 kép)
A zsűri – Gajda Péter polgármester, Dr. Tarnai Richárd országgyűlési képviselő, George F. Hemingway, a Honvéd FC tulajdonosa és Bacsó András, a Bujdosó Székely étterem tulajdonosa – mindegyik ételremeket finomnak ítélte, végül szoros versenyben a Fullosok székelyes szürkemarhapörköltje futott be az első helyre, megelőzve a második helyezett GPM vörösboros szarvaspörköltjét és a harmadik véradók csülkös-lapockás vegyespörköltjét.
(11 kép)
Délutánra aztán a nap is kisütött, és pályára léphettek az ifjúsági focicsapatok. Az V. korcsoport tornáján a Károlyi gimnázium csapata diadalmaskodott a Semmelweis és a Trefort középiskolák előtt. A VI. korcsoportban a Deák focistái végeztek az élen, második a Trefort II., harmadik a Ganz, negyedik a Semmelweis, ötödik a Trefort I. csapata lett.
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |