Nagy Barcza-siker a gó csapatbajnokságon

2011.10.12.

A Barcza Gedeon SC gócsapata október 5-én a Kispesti Kaszinóban 5-4 arányban legyőzte a három többdanos mester alkotta Origó csapatot. Miután az első fordulóban idegenben is győzni tudott csapatunk, ezentúl az ellenfelek is bizonyára számolnak azzal, hogy Kispesten oroszlánbarlangba érkeznek.

Sok Távol-Keleten űzött sportágban a kiemelkedő tudású sportolókat a megszerzett rangjuk alapján 1, 2 vagy akár még több danos mesterként tisztelnek. Nincs ez másképp a hazánkban egyre népszerűbb gó sportágban sem, és csapatunk nagy izgalommal várta a sportágban patinásnak nevezhető Origó csapatát, amely két egydanos és egy háromdanos mesterrel látogatott el a Kispestre.

A sportág sajátossága, hogy még a nagy minősítési különbségek ellenére is lehet a papíron szerényebb tudású játékosnak némi esélye, mert a csapatbajnokságon a minősítési hátrány nagy részét - de nem az egészet - előnyadással kompenzálniuk kell a mestereknek. Természetesen így is ők voltak mind a 9 egyéni mérkőzésen a játszmák esélyesei, de a Barcza Gedeon SC kispesti gósai (Matolcsi Máté, Matolcsi Dávid és Katona Csaba) rácáfoltak a papírformára, és öt alkalommal is nagyon szoros mérkőzésen, de sikerült valamennyit megőrizniük a kapott előnyből és győzni tudtak 5-4-re. A mérkőzés hosszú órákig tartott, de csapatunk és a Kispesti Kaszinó személyzete is kitartott - nekik is köszönjük a segítséget és a szurkolást. Miután az első fordulóban idegenben is győzni tudott csapatunk - Budakeszin, az „Agyar” csapata ellen 6-3 arányban -, ezentúl az ellenfelek is bizonyára számolnak azzal, hogy Kispesten oroszlánbarlangba érkeznek!
Ádám György
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |