Reggelit kaptak a bringások

2011.10.13.

A Bringázz a munkába! kampányhoz kapcsolódóan ma reggel az önkormányzat reggelivel várta az iskolába, illetve munkába kerékpározókat az Europark bevásárlóközpont előtt. Most voltak a legtöbben a kispesti Bam! bringásreggelin. A kampány azt célozza, hogy minél több ember használja biciklijét a napi közlekedésben.

A Bam! bringásreggelit már negyedik alkalommal rendezte meg az önkormányzat. Forró teával és szendviccsel várták a szervezők a kerekeseket, iskolába és munkába igyekvőket. Gombos Veronika szervezőtől megtudtuk, most reggeliztek a legtöbben önkormányzat sátránál: másfélszáznál is több bringás állt meg az Europark előtti részen. Megtudtuk, sokan azért mentek, mert kedvelik és várják is a programot. Megjelent a sátornál Gajda Péter polgármester és Vinczek György alpolgármester is.

A Bringázz a munkába! kampány 2008-as indulása óta évente több mint 20 ezer közlekedőt aktivizál, akik az 5 hetes kampányidőszak alatt kerékpárral járnak munkahelyükre. A Magyar Kerékpárosklub az EU-tól elnyert támogatás megszűnése miatt idén takarékos Bam! minimál kampányt hirdetett, mely 2011. szeptember 22-től október 26-ig tart. A Bam! kampány mindenki számára nyitott és ingyenes. A részvételhez nem kell mást tenni, mint a kampányidőszakon belül regisztrálni a bam.hu oldalon, és a kampányidőszakban minimálisan előírt 8 kerékpáros munkába menetelt a kampány honlapján található közlekedési naplóba bejegyezni.
(8 kép)
   

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |