Megnyílt a KÖKI Terminál

2011.10.14.

Ma reggeltől fogadja a vásárlókat a főváros legújabb plázája, a KÖKI Terminál és az új OBI barkácsáruház. Az üzletkomplexum különlegessége, hogy összeépült a felújított tömegközlekedési csomóponttal. Kispest polgármestere és országgyűlési képviselője ma a nagyközönség számára is megnyitotta a bevásárlóközpont kapuit.

Az OBI barkácsáruház avatásával kezdődött a kőbánya-kispesti üzletkomplexum átadója csütörtökön. A kétszintes, több mint 14.000 négyzetméteres, korszerű áruház összesen mintegy negyvenezer lakberendezési, műszaki, építési és kerti árut kínál a vásárlóknak. A csütörtök déli ünnepségen Christoph Wackerbauer, az OBI Hungary Retail Kft. ügyvezető igazgatója, Rétegi Ildikó, az OBI KÖKI Terminál áruház vezetője és Kispest polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Gajda Péter az új áruházkomplexum és megújult intermodális csomópont előnyei között a rendezett közlekedési viszonyokat, a közcélú felajánlást és különösen az OBI, valamint a KÖKI Terminál által létrehozott mintegy kétezer új munkahelyet említette. Fontosnak nevezte, hogy a jelenleg legnagyobb fővárosi OBI-kertészet is itt nyílt, és a már eddig is sikeres kispesti Zöldprogram erősítése érdekében az önkormányzat nevében partneri viszonyt ajánlott a cégnek.

A cég környezetvédelem iránti elkötelezettségét jelképező fát az OBI ügyvezető igazgatójával együtt ültette el a polgármester. Az új áruházat Rétegi Ildikóval nyitotta meg Gajda Péter: az OBI hagyományainak megfelelően nem szalagot vágtak át, hanem egy lécet fűrészeltek ketté.
(7 kép)
Délután a KÖKI Terminált is felavatták. Az eseményen részt vett Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes is, aki köszöntőjében örömmel nyugtázta, hogy a csomópont megépítéséhez nem kellett felhasználni közpénzt. Gajda Péter, Kispest polgármestere az elmúlt 15 év legjelentősebb eseményének nevezte a komplexum megnyitását. A beruházás jelentőségéről szólva kiemelte, hogy a következő évtől jelentős adóbevétele lesz kispestnek, az építkezés megváltoztatta a környék arculatát, új munkahelyek jöttek létre, javult a közlekedés és a környék fejlődése is nagyobb lendületet vehet a jövőben. A polgármester megköszönte a környéken élőknek a türelmét, hogy elviselték az építkezéssel járó kellemetlenségeket, és külön megköszönte azoknak a képviselőknek, hivatali dolgozóknak a munkáját is, akik segítették a projekt megvalósulását. Dr. Tarnai Richárd, Kispest országgyűlési képviselője is annak fontosságát hangsúlyozta, hogy egy korszerű, európai színvonalú városrész jött létre. Fontosnak tartotta azt is, hogy a beruházó megtérítette a környék lakóit érintő károkat is. A három politikus László Márton kereskedelmi igazgatóval, valamint Radócz László projektvezetővel együtt vágta át a KÖKI Terminál megnyitását jelképező nemzeti színű szalagot.

A bevásárlóközpont kialakítását a napi százezernél több látogatóhoz igazította a beruházó. Mintegy 60 ezer m² kereskedelmi és megközelítőleg 8 ezer m² irodaterület található a komplexumban. A 4 ezer m²-es tető tavasztól többféle szabadidős programmal várja a látogatókat. A parkolóban 1900 autó várakozhat. Az üzletek folyamatosan nyílnak, várhatóan karácsonyig kétszáz kezdi meg működését.

Az új autóbusz-pályaudvar a központi épületrész alatt épült ki, a metróval érkező utasok a korábbi, ám felújított felüljáró mellett egy új útvonalon is bejuthatnak az épületbe. Megújult a metró végállomása, a környező utakat felújították, a gyorsforgalmi útról le- és arra felhajtó sáv épült, lámpás csomópontot alakítottak ki. A komplexum és az intermodális csomópont beruházása 40 milliárd forintba került.
(14 kép)
   
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |