Élsportolóknak nyújtott támogatást az önkormányzat

2011.10.17.

Kispest Önkormányzata immár kilencedik éve segíti az élsportoló fiatalok felkészülését, idén is számos díjat osztott ki a kiemelkedő eredményeket elért fiatalok között. A támogatásra kiírt pályázatra 83 sportolótól érkezett kérelem ebben az évben. A sportemberek ünnepség keretében vehették át az önkormányzati támogatást pénteken a KMO-ban.

Egészen fiatal tehetségek és bajnokok, illetve befutott felnőtt sportolók is kaptak díjat az élsport támogatásaként idén az önkormányzattól. A legtöbben személyesen át tudták venni az elismerést, néhányan azonban még az esemény idején is versenyen, edzésen voltak.

Gajda Péter polgármester ünnepi beszédében kiemelte, hogy rengeteg munka és fáradtság van ezek mögött a teljesítmények mögött, ezért is szeretne a kerület a lehetőségeihez képest hozzájárulni a sportolók felkészüléséhez. Mint elmondta, fontos, hogy a sportolók ne csak egy levelet kapjanak, hanem személyesen, ünnepség keretében gratuláljanak nekik a kiváló eredményekhez.

A pályázatok értékelésénél az önkormányzat Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottsága azokat az amatőr élsportolókat részesítette támogatásban, akik Kispesten laknak, tanulnak vagy Kispesten működő sportszervezetek színeiben eredményesen versenyeztek, és a további felkészülésükhöz pályázati segítséget kértek a kerületi önkormányzattól. Összesen 83 kérelem érkezett.

A 2 millió forintos támogatási összeget a bizottság differenciáltan osztotta el. Kiemelten támogatta a 2010-ben vagy 2011 elején nemzetközi eredményt elért sportolók közül a világbajnokságon, világkupán, Európa-bajnokságon, Európa-kupán első 8 helyezést elért sportolókat. Támogatta továbbá az önkormányzat az országos bajnokságon, diákolimpián, Magyar Kupán első 4 helyezésért elért sportolókat.

A támogatott sportolók között megtalálhatók az atlétika, a triatlon, a vívás, az úszás és az evezés, a ritmikus gimnasztika a fitnesz, a sporttánc, az akrobatikus rock and roll, illetve a karate, a kung-fu, a kick-boksz, a taekwan-do, vagy a kézi-, kosár- és tollaslabda, a sárkányhajó és a rádióamatőr sport, a hegymászás, valamint a darts bajnokai és helyezettjei is.
(8 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |