Drágakövek és ásványok között

2011.10.24.

Ritka ásványokkal, érdekes kőzetekkel, csigákkal, kagylókkal és az ezekből készült színpompás csecsebecsékkel várta a látogatókat a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház ásvány- és ékszerbörzéje szombaton.

Vajon mindenki tudja, hogy a turmalin az egyetlen kristály a Földön, amely természetéből adódóan képes elektromosságot kisugározni? Olyan gyógyító ásványról van szó, amely egyéb jótékony hatása mellett javítja a vérkeringést, csökkenti a stresszt, növeli a mentális állóképességet és az immunrendszer erejét. A KMO szombati ásvány- és ékszerbörzéjén több kiállítónál is találkozhattak a látogatók ezzel a szép és különleges kristállyal. És persze még sokféle egyéb ritkaságot is láthattak a tengerek és a föld mélyének kincsei közül: a gyógyítók mellett a „csak” gyönyörű ásványokat, elképesztő kőzetmaradványokat, csigákat és a belőlük készült pompás ékszereket.

Utóbbiak egyre népszerűbbek, nagy sikerük van a vásárlók között, ezért is kaptak a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt a mostani börzén – mondta el a kispest.hu-nak Nyilas Gabi művelődésszervező. Megtudtuk, idén mintegy 80 asztalon több mint félszáz kiállító – fele-fele arányban az ásványvadászok és az ékszerárusok – mutatta meg a több száz látogatónak kincseit.
(14 kép)
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |