Lakossági fórum az Almavirág térről

2011.10.24.

Az Almavirág téren álló házak szinte mindegyikét képviselte egy-egy lakó a tér megújulásáról szóló pénteki lakossági fórumon. A rendezvényen két fő problémát vetettek fel a lakók: a parkolást és a köztéri padok elhelyezését. Utóbbit azért nem támogatják, mert aggódnak, hogy ezeket nem rendeltetésszerűen használnák az emberek.

A Wekerlei Társaskör irodájában tartott rendezvényen részt vett Brázainé B. Ágnes Tácia, a Kispesti Önkormányzat Zöldprogram Irodájának munkatársa és Kosztolányi Noémi tájépítészmérnök, az Almavirág tér tervezője is. A WTE-t Somlói Judit, az építészklub vezetője és Tracey Wheatley, a WTE Zöldhajtás Klubjának vezetője képviselte. A lakossági fórum legaktívabb részvevője egy olyan hölgy volt, aki már 70 éve a téren lakik. Magával hozott egy olyan képet, amelyen az Almavirág tér eredeti állapotát is megnézhette mindenki.

A fórum résztvevői megismerhették és véleményezhették Kosztolányi Noémi terveit is. Ennek kapcsán elsősorban az utak elhelyezkedéséről beszélgettek az érintettek. Az elhangzottak alapján a tér felújítására legkorábban 2012-ben lehet pénze az önkormányzatnak. Tracey Wheatley javaslatára a lakók közösen próbálnak tenni a parkolási helyzet megoldásáért. A WTE pedig az önkormányzattal és az ott élőkkel közösen dolgozik tovább azon, hogy az Almavirág tér felújítása a lehető legjobban alakuljon.
WTE
(3 kép)
     
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |