Idős kispesti asszonyokat köszöntöttek

2011.10.25.

A 90 éves Manger Korlnélnét virággal és dobostortával, a 95 éves Kiss Lászlónét orosz krémtortával és ciklámennel köszöntötte születésnapja alkalmából Ékes Gábor alpolgármester és Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat vezetője ma délelőtt és délután. Az önkormányzat ajándékai mellett a miniszterelnök emléklapját is megkapták az ünnepeltek.

Manger Kornélné (szül. Boronyai Katalin) 1921. október 25-én született Nagyperkátán. Jelenlegi lakásában 1945 óta lakik lányával és annak családjával (a közel 100 éves házat még az édesapja építette). Három lánya, négy unokája és három dédunokája alkotja a nagycsaládot.
Kati néni több mint 25 évig dolgozott a Ganz-Mávagban szerszámkiadóként, az 1970-es évek elején lett rokkantnyugdíjas. Nyugdíjazása után háztartásbeliként gondoskodott családjáról, szívesen kertészkedett. Férje, aki 1981-ben, 64 éves korában hunyt el, idegenvezetőként dolgozott, sokat jártak külföldön Kati nénivel. Aktív tagja volt a Kispesti Természetbarát Szakosztálynak is, velük is sokat kirándultak.
(4 kép)
Kiss Lászlóné
(szül. Kovács Margit) 1916. október 21-én született Kispesten. 2006-ig fiával és annak családjával a Zoltán utcában lakott, majd saját elhatározásából az Idősek Otthonába költözött: először csak ebédért járt oda, majd megtetszett neki az otthon, és kérte felvételét.
Egy fia, két unokája és két dédunokája van. Manci néni nyugdíjazásáig a Csepel Vas- és Fémműben dolgozott motortekercselőként. Férje 1970-ben, 60 éves korában meghalt.
Kedvenc időtöltése a kertészkedés, amit még most is aktívan végez: saját pénzéből vett növényekkel ültette be az otthon kertjét, naponta öntözi, gondozza a virágokat.
(5 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |