Jól sikerült a műfüves focibajnokság

2011.10.28.

Kilenc fiúcsapat és két-két lány, illetve vegyes tanár-diák csapat adta le nevezését a 2011. október 25-26-án rendezett Kispesti Középiskolás és Amatőr Felnőtt Műfüves Labdarúgó-bajnokságra. Az utóbbi két kategória újszerű kezdeményezés, talán ezért volt kisebb az érdeklődés irántuk. A meccseket a Kispesti Uszoda pályáján játszották.

TÁMOP-6.1.2/A-09/1-KMR-2010-0264 azonosítószámú, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a Kispesti Uszodában és vonzáskörzetében” című projekt keretében
(5 kép)
Az első napon a fiúk csoportmérkőzéseit bonyolítottuk le, illetve a lány és a tanár-diák meccseket. A lányok küzdelmét az összes jelenlévő végigdrukkolta, igazi arénát kovácsolva az uszoda műfüves pályájából. Hasonló népszerűségnek örvendett a tanár-diák mérkőzés is. Úgy gondolom, a jövőben több csapat fog jelentkezni ezekben a versenyszámokban is. A nap végén történt egy baleset! Egy Trefortos diák megpróbált átmászni a kerítésen, amely átszúrta a cipőjét és elég mélyen megszúrta a lábát. Az uszoda dolgozói szakszerűen ellátták a sebet, felvették a jegyzőkönyvet, értesítették a gyermek szüleit. A szervezők kihívták a mentőket is, akik ellátták a sérültet. Hál’ Istennek a sérülés nem volt súlyos, hiszen másnap az illető már ott focizott a műfüvön.

Másnap a három csoport győztesei játszották a döntőt, a csoport másodikak a 4-6. helyért játszottak, a csoport harmadikak pedig a 7-9. hely sorsát döntötték el. A mérkőzések magas színvonalon, sportszerűen zajlottak, és az időjárás is hozzájárult ahhoz, hogy rendben befejeződhessen a torna.

Az első helyezettek kupát, érmet, labdát, pólót kaptak, a második helyezettek érmet, pólót, a harmadik helyezettek érmet, csokit kaptak díjazásul. Minden résztvevő kapott ásványvizet és csokit. A verseny ideje alatt előadást szerveztünk a résztvevők számára. Az egészséges életmód, azon belül a folyadékbevitel fontossága volt a téma. Az előadó, Dr. Bognár Zsolt prezentációval próbálta az érdeklődést fenntartani – ha őszinték akarunk lenni, felemás sikerrel.

Összességében elmondható, hogy jól sikerült versenyen vagyunk túl, minden résztvevő jól érezte magát. Sokan kérdezték, hogy mikor lesz a következő hasonló rendezvény… Úgy gondolom ez a legfontosabb! Ezúton fejezem ki köszönetemet a XIX. ker. Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodájának a segítségért, valamint a Kispesti Uszodának a helyszín biztosításáért és a szakszerű elsősegélynyújtásért.

Kerekes Balázs projektmenedzser

Eredmények
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |