Park és virágágyás lett a homokozóból

2011.10.31.

Megújult a Jáhn Ferenc utca és a Jókai utca háztömbjei közötti parkrész a kerületi Zöldprogram részeként most indított homokozó-rekultivációs program keretében. A csaknem 500 m²-es terület rendbetétele mintegy 3,5 millió forintjába került az önkormányzatnak. A tervek szerint idén még egy használaton kívüli homokozóra vár parkosítás.

A múlt héten befejeződött a Jáhn Ferenc utca és a Jókai utca közötti egykori, már használaton kívüli játszótér átalakítása. A munkát a Közpark Kft. végezte: romos padokat, asztalokat, hintaállványt, kosárlabdapalánkot és két rugósjátékot bontottak el. A három részes homokozó teljesen megújult: termőföldet terítettek szét, és növényeket telepítettek. A mintegy 500 m²-es területre csaknem 700 cserjét, 325 rózsatövet és 160 tulipánhagymát ültettek.
ilyen volt...<br />
ilyen volt...
(3 kép)
A Zöldprogram Irodától megtudtuk, hogy ez a park volt az első állomása a most indított rekultivációs programnak, amelynek keretében a már nem funkcionáló homokozók többsége megújul a jövőben. A tervek szerint idén a Simonyi Zsigmond utca 1-11. és a Csokonai utca 2-8. közötti rész rekultivációjával folytatódik a program.
... ilyen lett<br />
... ilyen lett
(3 kép)
  

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |