Húszéves lett a nyugdíjasok egyesülete

2011.11.07.

Műsorral és kiállítással ünnepelte megalakulásának huszadik évfordulóját a Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete (KINYE) szombaton a Kispesti Vigadóban. A civil szervezet többféle programmal várja a nyugdíjasokat a hétköznapokon is.

Két alapító tag, Neumann Lászlóné és Kriszt Vilmosné a 20 évvel ezelőtti időszakot, a közösség létrehozásának körülményeit idézte fel, Neumanné felajánlást is tett: nyugdíjából havi 10 ezer forinttal támogatja az egyesületet. Köszöntötte az 1991-ben alakult civil szervezetet Mihály András, az önkormányzat Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottságának elnöke és Véghné Reményi Mária, a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége (NYUBUSZ) vezetője is.

Veresné Mohos Angéla, a KINYE elnöke arról beszélt, hogy a sokféle programmal milyen sokat tett az egyesület a nyugdíjasok tartalmas életéért, időtöltéséért. Vinczek György alpolgármester a szervezet érdekvédelmi tevékenységét emelte ki, és a civilek működésének fontosságát hangsúlyozta országos és helyi szinten is.

A születésnapi műsorban Király Katónak, a Cavinton együttesnek, a Pacsirta klubnak, Kubik Annának, Földi Zsuzsának és Ster Erikának tapsolhatott az ünneplő közönség.

Az idén húszéves KINYE kedd és csütörtök délutánonként várja a régi és az új tagokat a Csokonai utca 1/3. alatt. Fontosnak tartja, hogy ügyes-bajos dolgaiban segítse a tagokat, de gondoskodik az egészség megőrzéséről és a tagok szórakozásáról is. Kedden tornát tartanak az időseknek, csütörtökönként a gyöngygobelin varrásának rejtelmeit ismerhetik meg és gyakorolhatják a tagok. Járnak múzeumokba, előadásokat hallgatnak, kirándulásokat szerveznek. Az egyesület két klubjában élőzene és tánc várja a nyugdíjasokat.
(14 kép)
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |