Kilencvenéves kispestieket köszöntöttek

2011.11.09.

Hornok Józsefnét születésnapja alkalmából dobostortával és virággal köszöntötte Dr. Kovács Bence alpolgármester kedden. Az ugyancsak kilencvenéves Ernyes Sándorné is virágot, valamint csokoládétortát kapott Ékes Gábor alpolgármestertől ma délelőtt. Mindkét ünnepelt a miniszterelnök emléklapját is átvehette az önkormányzat ajándékai mellett.

Hornok Józsefné 1921. november 6-án született Kőrösladányban. Három éve költözött Kispestre, a jelenlegi Táncsics utcai lakásban egyik lányával és annak férjével él. Három lánya, öt unokája és hét dédunokája van, akik rendszeresen látogatják, és naponta tartják vele a kapcsolatot telefonon. Napjai tévénézéssel, olvasással, rejtvényfejtéssel telnek, de szívesen segít lányának a konyhai teendők ellátásában is. Erzsi néni háztartásbeli volt, háztáji gazdaságukat vezette, férje a vasútnál dolgozott, 1995-ben, 77 éves korában hunyt el.
(7 kép)
Ernyes Sándorné
Kálmáncsán született 1921. november 11-én. 1941 óta lakik Kispesten, először a Tulipán utcában éltek, majd 1959 óta a Kócsag utcában egy kétgenerációs házban lányával és annak családjával. Két unokája és két dédunokája van, fia szintén Kispesten lakik. Irénke néni 1978-as nyugdíjazásáig postatisztviselő volt, rövid ideig dolgozott a kispesti postán is. Tíz éve özvegyült meg, férje 80 éves korában hunyt el, de 50 éves házassági évfordulójukat még meg tudták ünnepelni. Háztartását kis segítséggel egyedül vezeti, főz és lányának is besegít a konyhai munkában. Szeret tévézni, olvasni és rejtvényt fejteni.
(5 kép)
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |