Szociális dolgozókat köszöntöttek

2011.11.11.

Kilenc dolgozó kapott elismerést kiváló munkájáért a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat csütörtök délután, a november 12-i Szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségén a Wekerle Étteremben. Azokat köszöntik ezen a napon, akik mások emberi méltóságáért dolgoznak, és segítenek a rászorulókon.

Balázs Piroska intézményvezető megnyitója után Vinczek György, a szociális területet felügyelő alpolgármester köszöntötte a Segítő Kéz megjelent és még munkájukat végző, éppen a rászorulókkal foglalkozó munkatársait. Elmondta, a fenntartó önkormányzat hálás a munkáért, és az ellátottak is hálásak a magas színvonalú ellátásért. Arról beszélt, hogy a Nemzeti Szociálpolitikai Koncepció szerint megszűnhet az önkormányzatok privilégiuma a szociális szolgáltatásra, és a kormányzat versenyeztetheti az ellátásokat: akár civil szervezet vagy egyház is végezheti azokat. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az esetleges versenytársak nem rendelkeznek olyan felkészült szakembergárdával, mint az intézmény. Egyben bejelentette, az önkormányzat biztosítani kívánja, hogy minden kispesti közalkalmazott 30 ezer forint értékű étkezési utalványt kapjon az ünnepek előtt.

A rendezvényen kilenc dolgozó vehetett át elismerést munkájáért, szorgalmáért. Az Idős Emberek Gondozásáért Lázár Margit Zongoratanárnő Emlékére Alapítvány kitüntetését és pénzjutalmát Torghelléné Deli Judit, Váraljai Ildikó, Kovács Judit és Sudárné Gyenge Ildikó vehette át kiemelkedő munkájáért. Példás szorgalmáért és rendezvényszervezési munkájáért intézményvezetői ajándékcsomagot kapott Zelleiné Uhrinyi Andrea, Kovács Diána, Bata Szilvia, Nagy Edina és Kovátsné Gáll Irén. Az elismeréseket az alpolgármester, az intézményvetető és Szeifert Ferencné, az alapítvány kuratóriumi elnöke adta át a dolgozóknak.

A Szociális munka napja alkalmából a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat munkatársainak egy csoportja délelőtt a Parlamentben járt. A többi dolgozó további két turnusban a jövő héten látogat el az Országházba. Az ünnepség keretében a dolgozók életminőségének javítása érdekében egészségmegőrző vizsgálatokat és tanácsadást is tartottak.
(7 kép)
A Szociális munka napja azért lett november 12-e, mert a Szociális Munkások Nemzetközi Szervezete 1997. november 12-ére – egy alkalomra – meghirdette a Szociális Akció Nemzetközi Napját, amelynek fő témája a kirekesztés elleni harc volt. A nemzetközi akciónap emlékére, illetve az akciónap tartalma miatt született az a javaslat, hogy Magyarországon is (először Nógrádban) minden évben november 12. legyen a Szociális munka napja. Ezen a világnapon köszönetet mondanak mindazoknak, akik vállalják embertársaik segítését, képesek másokért, mások emberi méltóságáért dolgozni, és akik segítenek a rászorulókon.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |