Csillagtúra a Wekerlei Kultúrházban

2011.11.14.

A tavalyi évhez hasonlóan a Wekerlei Kultúrház idén is megrendezte a csillagok, bolygók és naprendszerek csodálatos világával foglalkozó rendezvényét. A szombat délutáni programra mintegy százötven gyerek és felnőtt volt kíváncsi.

A rendezvény Éder Iván fiatal, tehetséges asztrofotós kiállításának megnyitójával kezdődött. A fiatalember sok érdekességet megosztott a látogatókkal a képek születésével kapcsolatban.
Suminszky Nándor űrkutató előadására igen nagy volt az érdeklődés. Nem véletlenül, hiszen az űrhajós ruhában megjelenő szakember Űrsztorik és űrsztárok címmel – legújabb könyve is ezt a címet viseli – tartott izgalmas, vetítéses előadást, majd a gyerekek óriási lelkesedéssel vették körbe az általa hozott űrhajómaketteket és űrélelmiszereket. Molnár Péter a Magyar Csillagászati Egyesülettől jött, és a Naprendszer csillagairól vetített és beszélt a gyerekeknek.

Az előadásokkal párhuzamosan az Űrműhelyben is nagy volt a forgalom. Űrhajókat és Naprendszert gyártottak a gyerekek, de szülők is lelkesen kézműveskedtek. A kertben a Magyar Csillagászati Egyesületnek köszönhetően távcsövet állítottak fel, melyen keresztül a Jupitert és holdjait, valamint a mi teliholdunkat szemlélhették meg az érdeklődők.
Pályázati támogatásnak köszönhetően a rendezvényt teljesen ingyenesen, belépődíj nélkül tudta megrendezni az intézmény.

Wekerlei Kultúrház és Könyvtár
(7 kép)
     
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |