Puskás Ferencre emlékeztek

2011.11.18.

Puskás Ferenc halálának ötödik évfordulóján családtagok, barátok, volt játékostársak, a kerület vezetői és politikusai emlékeztek a legendás labdarúgóra a Szegfű utcai iskola falán elhelyezett emléktáblánál ma délután. Ebbe az iskolába járt egykor Puskás Ferenc és legjobb barátja, Bozsik József.

Ünnepi beszédében Kispest polgármestere Puskást, a sportolót és az embert méltatta. Elmondta, hogy itt Kispesten, egykori iskolája falán állíttatta az önkormányzat a jó baráttal, Bozsik „Cucuval” közös emléktáblát, itt őrzi Puskás nevét halála óta utca és iskola, és a Bozsik Stadionnál avatták a kiváló sportember emlékét őrző első emléktáblát. Gajda Péter hangsúlyozta, büszkének kell lenni rá, hogy mások is büszkék Puskásra, hogy sokan magukénak érzik a nagyszerű sportembert. Kijelentette, bárhova is viszik a hagyatékát, Puskás itt van a szívekben, mindig kispesti lesz, „és rá itt Kispesten, a Bozsik Stadionnál, itt a Szegfű utcában, a volt iskolájánál, itt kispestiek és barátok között tudunk méltó módon megemlékezni.”

A kerület országgyűlési képviselője a sportszerűségről, arról az értékről beszélt, ami Puskás Ferencet jellemezte. Dr. Tarnai Richárd úgy fogalmazott, ezt kell tanúsítani a magánéletben, a közéletben és a munkahelyen is, és akkor jót teszünk Kispestnek és az országnak is, de leginkább magunknak és közösségeinknek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében jelen lévő Mészöly Kálmán elnökségi tag azt az emlékét idézte fel, amikor utoljára szerepel a világválogatottban, és mások mellett Puskás és Grosics volt a csapattársa. Az egykori „Szőke Szikla” megköszönte a polgármesternek, hogy nem feledkezik meg az önkormányzat Puskás halálának évfordulójáról. Mint mondta, ez manapság nem szokás, ezért jó érzéssel veszi tudomásul az ember.

Az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester, valamint Vinczek György, Ékes Gábor és Dr. Kovács Bence alpolgármesterek helyeztek el koszorút. Megkoszorúzta az iskola falán lévő emléktáblát Dr. Tarnai Richárd országgyűlési képviselő, majd Mészöly Kálmán is. A Budapesti Honvéd FC képviseletében Szurgent Lajos és Kaszás Kálmán, a Puskás Ferenc Általános Iskola nevében Bihari Péter igazgató, és Mihály András, az oktatási bizottság elnöke koszorúzott. Elhelyezte az emlékezés virágait a táblánál Puskás Éva és Bányai Nándorné is.

A megemlékezés végén az épületben működő Jerikó Keresztény Humán Gimnázium igazgatójának, Dr. Bokori Istvánnak a meghívására közös imán vettek részt a megjelentek. Az iskolai kápolnában a Nagyboldogasszony templom kanonokja, Hegedűs László mondta el fohászát.
(12 kép)
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |