Felújítják az M5-ös kispesti szakaszának felüljáróit

2011.11.24.

Öt gyalogos felüljárót újíttat fel idén és a jövő év elején a Fővárosi Önkormányzat az M5-ös autópálya bevezető, kispesti szakaszán. Az építmények rossz műszaki állapotban voltak, lakossági jelzésre az önkormányzat kezdeményezte a fővárosnál a balesetveszély elhárítását.

Az M5 bevezető, kispesti szakaszán hat gyalogos felüljáró van. Kettőt közülük – a Batthyány utca és a Hofherr Albert utca végénél lévőket már 2005-ben felújították. A további öt rendbetételére az idei évre tett ígéretet a felüljárók üzemeltetője. A munka szeptemberben megkezdődött: ennek keretében a felüljáró régi, omladozó betonlépcsőket csúszásmentes felülettel ellátott fém lépcsőkre cserélik, a korlátokat lefestik, és szakszerűen megoldják a vízelvezetést – tájékoztatta a kispest.hu-t a Városüzemeltetési és Közbiztonsági Iroda.

A Pannónia úti felüljáró felújítása már elkészült, és átadták a gyalogos forgalomnak. A Gomb utcai, valamint a Zrínyi utcai építmények várhatóan november végére, december elejére készülnek el. A Cukrász utcai és a Csengő utcai felüljáró munkálatai is megkezdődtek már. Várhatóan még az idén átadják ezeket is a forgalom számára, véglegesen viszont 2012 tavaszára készülhetnek el. A zöldterületi munkálatokat is már csak jövő tavasszal végzik el a felüljárók lábainál.
(4 kép)
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |