Fahéjas zamatok, mézes illatok a Wekerlei Kultúrházban

2011.11.28.

Fényekkel, illatokkal és sok lelkes látogatóval telt meg a Wekerlei Kultúrház Petur utcai épülete november 26-án, szombaton, advent első vasárnapja előtt. A délutáni rendezvényen az adventre készültek az emberek.

A rendezvény elején zeneszóval nyílt meg a Wekerlei Kultúrházban működő kézműves csoportok kiállítása. A plafonról bábok lógtak, a vitrinekben gyönyörű kerámiatárgyak csillogtak, és festett ikonok díszelegtek. A falakat gyermekrajzok, ragasztások és a színes foltvarrott munkák díszítették. A tárlaton összesen hét gyermek és felnőtt csoport mutatkozott be. A koncerten a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola növendékei működtek közre.

Közben mindenki megköthette adventi koszorúját. Az alapanyagokat kedvezményes áron megvásárolhatták a helyszínen. Különböző ötleteket meríthettek a kiállított mintakoszorúkból, és természetesen szakavatott munkatársak segítették a tanácstalanabbakat.

Egy másik helyiségben főleg a gyerekeknek örömöt okozó mézeskalácssütés folyt. A kis gombócokból mindenki gyúrhatott és szaggathatott magának, majd kis magokkal kedvére díszíthette a kalácsokat. A helyben beüzemelt sütőnek köszönhetően el is készültek a remek ízű és illatú mézesek.

És amelyik felnőtt elfáradt a kreatív tevékenységekben, lepihenhetett az egyik hangulatosan berendezett szobában egy pohár forralt bort szürcsölgetve. Fahéjas zamatokkal, mézes illattal, mécsesekkel, kellemes zenével, gyönyörű koszorúkkal teremtett adventi hangulatot a Wekerlei Kultúrház.

Wekerlei Kultúrház
(9 kép)
       
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |