Munkahelyeket teremt az új autószerviz

2011.12.05.

Uniós támogatással, többségében saját forrásból készült el a kerület legújabb autószervize és karosszériaműhelye. Tizenhárom új munkahelyet teremtett a vállalkozás. A Hofherr Albert utcai hatszáz négyzetméteres telephelyet pénteken avatták. A projekt második részében további munkahelyeket jelentő bemutatóterem is épül a szerviz mellé.

Az alakulása óta Kispesten működő Auto-Pel Kft. a kinőtt Kócsag utcai műhelyből költözött a Hofherr Albert utcába: a családi vállalkozás megvásárolta az Autóker egykori autóbontó telephelyét. Az új szerelőcsarnok megépítése a telekvásárlással együtt mintegy 146 millió forintba került, ehhez 12 milliót uniós fejlesztési pályázaton nyert a cég. 2010 nyarán indult a beruházás, az ultramodern 600 négyzetméteres autójavító és karosszériaműhely mostanra készült el. Klár József ügyvezetőtől megtudtuk, létesítményben hat-hat szerelő- és lakatosállást, illetve autómosót alakítottak ki: összesen tizenhárman dolgoznak a csarnokban. A folytatásban, jövőre autószalon épül egy vagy több márkaképviselet számára, a bemutatóterem pedig további 13-15 embernek ad majd munkát.

Vinczek György alpolgármester jól prosperáló, stabilan működő céget köszöntött a pénteki szerviznyitón, mint mondta, kellenek ilyen sikerek. A kispest.hu-nak arról beszélt, hogy a kerület egyik legkorszerűbb üzemének építése azért is fontos beruházás, mert növeli az önkormányzat adóbevételeit, ráadásul a cég tulajdonosa bizonyította, hogy válsághelyzetben is tud újítani. „Érdekünk, hogy olyan jól működő cégek legyenek a kerületben, amelyek munkát tudnak adni az embereknek” – hangsúlyozta az alpolgármester.
(10 kép)
    

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |