Mikulások Kispesten

2011.12.06.

Több kispesti helyszínen járt a Mikulás az elmúlt napokban. Hétfő délután a Forrásházban és Wekerletelepen osztott ajándékokat, vasárnap az egész heti óvodás és iskolás sportversenyeket lezáró Mikulás-túrán találkozhattak vele a gyerekek. Szombaton a véradók gyerekeit és unokáit látogatta meg, pénteken a könyvtárban volt, és megjelent a csütörtöki lampionos felvonuláson is.

A rossz idő sem riasztotta vissza a gyerekeket attól, hogy dalokat énekelve együtt várják a wekerlei Mikulás érkezését a Zrumeczky-kapunál hétfő délután. Az elmúlt hetekben sok rajz és kérés érkezett a Wekerlei Társaskörben elhelyezett ládájába. Miután a hóesésében gyönyörű lovas szánján krampuszaival begördült a kapu alá, a Mikulás kinyitotta nagykönyvét – amiben minden gyerek benne van – és ezekből a levelekből is idézett, majd a több mint ötszáz gyerek apró ajándékot kapott tőle.
(5 kép)
A Forrásházba a Családok Átmeneti Otthonával, a Gyermekek Átmeneti Otthonával, illetve a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központtal kapcsolatban álló hátrányos helyzetű kispesti családok gyermekeit várták: az Óperenciás Bábszínház mutatta be a Mikulás Manóföldén című színdarabot. Az előadás után ötven kisgyerek kapott ajándékcsomagot a Mikulástól. Az esti programban arcfestés, lufihajtogatás és kézműveskedés is szerepelt. Mindenki nagyon jól érezte magát. Az ünnepség megrendezését és az ajándékozást a polgármester és az önkormányzat szocialista frakciója támogatta.
(8 kép)
A Humánszolgáltatási Iroda és a Gémes Természetjáró Egyesület hagyományos Mikulás-túrájával ért véget vasárnap az egész héten át tartó kerületi versenysorozat. A Hűvösvölgy - Határ-nyereg – Virágos-nyereg – Gercsényi templom – Pesthidegkút útvonalon a Mikulással is találkoztak a túrázók. Az óvodás és általános iskolás sportvetélkedőket az Ady, a Bolyai, az Eötvös, a Gábor, a Puskás és a Vass iskolákban rendezték: volt pingpongverseny, „partizán kidobós”, röplabda, óvodás váltó és kispályás foci. A középiskolások kosárlabdameccseinek a Semmelweis középiskola adott otthont. A Mikulás Kupa versenyein összesen mintegy félezer nagy- és kisgyerek vett részt.
(12 kép)
   

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |