Közbiztonsági dolgozókat tüntetett ki az önkormányzat

2011.12.08.

Folytatva a több mint 10 éves hagyományt, idén is megjutalmazta az önkormányzat azokat a rendőröket, tűzoltókat és polgárőröket, akik 2011-ben a legtöbbet tették Kispest közbiztonságáért, a kerületben élők nyugalmáért. A szerdai ünnepségen tíz rendőr, öt tűzoltó és három polgárőr kapott elismerést.

A megjelenteket köszöntő polgármester a kerületi közbiztonság megteremtésének közös felelősségéről beszélt. Elmondta, ha a jogszabályi változások lehetővé teszik, az önkormányzat a jövőben is mindent meg fog tenni azért, hogy támogatni tudja a rendvédelmi szervek és polgárőrség munkáját. Gajda Péter megköszönve a munkát hangsúlyozta, a kerület, a rendőrség, a tűzoltóság és a polgárőrség közös felelőssége és feladata, hogy Kispest biztonságosabb legyen és ezt a valóságban is érezzék az itt lakók.

Kispest rendőrkapitánya megköszönte az önkormányzat egész évben nyújtott támogatását és azt, hogy nehéz gazdasági helyzete ellenére is elismeri a közbiztonsági munkát. Ígérte, hogy a rendőrség a maga eszközeivel mindent megtesz azért, hogy erősítse a közbiztonságot. Plánk Róbert hozzátette, céljuk, hogy tovább csökkentsék a bűncselekmények számát, a megtörténteket felderítsék, amiket viszont lehet, megelőzzenek. Gere Imre tűzoltó őrnagy, a Dél-pesti Parancsnokság vezetője ugyancsak megköszönte a segítséget, és kijelentette, hogy a törvények változásával is a lakosság védelmét fogja szolgálni a tűzoltóság.

Az elismeréseket a polgármestertől és Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnoktól vehették át a kitüntetett rendőrök, tűzoltók és polgárőrök. Kispest önkormányzatának képviselő-testülete Az Év Rendőre címet Méhes Dániel törzsőrmesternek, a Bűnüldözési Alosztály nyomozó tiszthelyettesének adományozta, a kiemelt súlyú, ismeretlen elkövetős bűncselekmények és betöréses lopások felderítésében elért eredményeiért, a kapitányság vezetői és munkatársai által is nagyra becsült, felelősségteljes és megbízható szakmai munkájáért.

Az Év Tűzoltója 2011-ben Batki László zászlós lett. A Kispesti Tűzőrség különleges szerkezelője, az állomány meghatározó egyénisége kiemelkedő felkészültséggel, példaértékű szaktudással végzett munkájáért, rendkívüli megbízhatósággal végzett szolgálatáért érdemelte ki az elismerést.

Móró Péter, a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület alapító tagja kapta Az Év Polgárőre kitüntetést, a kerület lakóinak biztonságát, a kispestiek nyugalmát szolgáló, kiemelkedő munkájáért.

A kispestieket szolgáló kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet és pénzjutalmat vehetett át a kerületi rendőrkapitányság kilenc munkatársa: Bogya Krisztina hadnagy, az Igazgatásrendészet főelőadója, Szűcs Zoltán Attila főhadnagy, Székely Csilla főtörzsőrmester, Németh Gyula főtörzszászlós, Dohy Mihályné közalkalmazott, Mile Anikó Réka főhadnagy, Majorné Kökényesi Gabriella főtörzsőrmester, a Gazdaságvédelmi Alosztály nyomozója, Varga László törzszászlós, az Akció Alosztály nyomozója és Takács Mária zászlós, a Vizsgálati Alosztály munkatársa.

Példamutató munkájáért elismerést kapott Baráth Csaba tűzoltó zászlós, a Kispesti Tűzőrség különleges szerkezelője, Csepregi Csaba tűzoltó alezredes, a Dél-pesti Tűzmegelőzési Régió osztályvezetője, Nagy Tamás tűzoltó törzszászlós, a Kispesti Tűzőrség szerparancsnoka és Szabó Bálint tűzoltó törzszászlós, a Kispesti Tűzőrség megbízott szolgálatparancsnoka.

Lukács Gyula, a Kispesti Polgárőr Egyesület elnöke és Somodi Roland, a Dél-pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület elnöke a kerület közbiztonságáért kifejtett odaadó munkájáért vehetett át elismerő oklevelet és pénzjutalmat.

Az ünnepséget a Kispesti Művészeti Iskola két művésztanárának, Dikáczné Kanfi Gabriellának és Konorótné Gábor Erzsébetnek az előadása zárta.
(16 kép)
      

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |