Könyvet kaptak az iskolák

2011.12.09.

Kétezer könyvet ajándékozott Kispestnek a Kossuth Kiadó. Az önkormányzati működtetésű általános iskolák, a Deák gimnázium, valamint a két szociális intézmény ezen a héten kapták meg a köteteket. A Gábor Áron Általános Iskola csütörtök délután vehette át az olvasmányokat a polgármestertől.

A Kossuth Kiadótól kapott kétezer könyv összeállítás a kiadó legújabb kiadványaiból. Olyan művek ezek, amelyekre szüksége van egy iskolai könyvtárnak. A tematikus sorozatok között vannak földrészeket bemutató ismeretterjesztő albumok és megtalálhatók Karinthy Frigyes most megjelent művei is, valamint több példányban a BBC magyar nyelvű történelmi magazinjának, a Historynak legutóbbi számai. Komolyzenei CD-ket is tartalmaz a válogatás: világhírű zeneszerzők – például Chopin, Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov – életrajzköteteihez mellékelve.

A kiadó ajándékából 14 csomag készült egyenként 150-160 könyvvel. Ezeket kapják a kispesti általános iskolák, valamint a Deák Ferenc gimnázium, a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, illetve a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat.

Dessewffyné Szabó Erzsébet, a Gábor iskola igazgatója nagyon örült az önkormányzat karácsonyi ajándékának. A kispest.hu-nak elmondta, az iskoláknak kevés forrásuk van a könyvtárak fejlesztésére, a könyvek pedig drágák. De egyébként is annyit sosem tudnak venni, amennyi elé lenne – tette hozzá.

Kispest polgármestere az olvasás és az olvasás népszerűsítésének fontosságát emelte ki az önkormányzati ajándék kapcsán. „Külön öröm, hogy egy magyar könyvkiadó támogatja a törekvésünket, és ingyen tudunk könyvet eljuttatni a kispesti gyerekeknek és időseknek” – hangsúlyozta Gajda Péter.
(7 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |