Jól sikerült a wekerlei vásár

2011.12.12.

A tavalyi évben aratott siker után, a Wekerlei Társaskör Egyesület szombaton ismét megrendezte a Karácsonyi Kézműves Vásárt, ezúttal a Wekerlei Kultúrházban, az intézménnyel közösen.

A rendezvényen 32 wekerletelepi, illetve Wekerle környéki kézműves mutatta be portékáját a megjelent számos érdeklődőnek. Érkeztek is szép számmal a vásárlók, nézelődők, és bizony üres kézzel nem sokan távoztak. Láthattunk ásvány-, tűzzománc-, gyöngy- és egyéb kézzel készült ékszereket, lakásdíszítő varrott csodákat, horgolt karácsonyi díszeket, patchwork-zsebkendőtartót, adventi koszorút, különböző egyedi táskákat, dobozkákat és még számos különleges terméket… Ízlelőbimbóinkat is kielégíthettük, hiszen árultak mézeskalácsot, kézzel készült csokoládét és igazi különlegességként bemutatkoztak a karamellségek, melyek szintén itt készülnek a Wekerlén. Aki a nézelődés közben megéhezett, megszomjazott, csekély adomány fejében válogathatott a szintén a kézművesek által készült házi sütemények közt, vagy ihatott egy bögre finom teát, vagy „felnőtt teát”.

Remek hangulatban, családias légkörben telt el tehát az a pár óra, ahonnan végül mindenki elégedetten távozott. Köszönet érte a Wekerlei Kultúrház lelkes dolgozóinak és a wekerlei önkénteseknek, nem utolsó sorban pedig a vásárra hetek, sőt hónapok óta készülő kézműveseknek.
Tavasszal újra találkozhatunk mindenkivel ugyanitt a tavaszi kézműves vásáron, március 31-én. Jegyezzék fel már most a naptárukba!

Debreceni Zsuzsa
Fotó: Viló Zsófia<br />
Fotó: Viló Zsófia
(8 kép)
   

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |