Egészségesen a Kós iskolában

2011.12.13.

Zenés tornával kezdték a napot a Kós Károly Általános Iskola tanulói hétfőn. A folytatásban egész nap különféle egészségprogramok: előadások, kreatív foglalkozások, vizsgálatok, sportfoglalkozások várták őket. Az egészségnapból hagyományt kíván teremteni az iskola.

A reggeli frissítő mozgást testtömegindex-mérés követte az osztályokban, majd a csoportos programokra mentek a diákok. A rövid, tematikus előadásokon szó volt az energiaitalokról, a dohányzásról, a káros szenvedélyekről, a haj- és bőrápolásról, a táplálkozási zavarokról, a vitaminokról, az egészséges táplálkozásról és megismerkedhettek a gyerekek a gyógynövényekkel is. Az elméleti blokkokat osztálytorna és aerobik tette mozgalmasabbá. A kreatív program keretében délben saláta elkészítése volt a feladat, majd gyümölcsökből és zöldségekből képzőművészeti alkotások is születtek.

Az egészségnap szervezője elmondta, a rendezvény illeszkedik az ökoiskola profiljához, ráadásul ilyen nyirkos téli időben jólesik a diákoknak, ha megmozgatják izmaikat, és mindenkinek fontos, hogy beszélnek az egészséges életmódról. Bihariné Józsa Judit hangsúlyozta, hogy szeretnének hagyományt teremteni a rendezvénnyel.
(12 kép)
     

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |