1OO éves a wekerlei Árnyas Óvoda

2011.10.14.

Óvodánk Wekerletelep három épületében működik. Két tagóvodánk, a Corvin körúton és az Esze Tamás utcában idén ünnepli 1OO. születésnapját. Vonás utcai székhelyünk csak jövőre tölti be ezt a szép kort, de mi úgy döntöttünk, hogy megelőlegezzük, és 2011. október 8-án együtt ünnepelünk.

Már hónapokkal előtte folytak az előkészületek. Programokat szerveztünk, volt óvodásokkal, szüleikkel vettük fel a kapcsolatot, akik segítettek régi fotókat összegyűjteni, és elkészíthessük mind három óvoda fotókiállítását. Napokkal előtte felállítottuk a paravánt, amire elhelyeztük a képeket. A szülők jókedvűen nosztalgiáztak, a gyerekek örömmel fedezték fel, jelenlegi óvónőiket a régi és újabb fotókon.
Az óvónők megtervezték a kreatív kézműves foglalkozásokat, sokféle színes ötlet született. Óvodánk logójáról faliképek készültek, hogy maradjon emlék erről a napról. 2O11. október 8-án, szombaton, verőfényes napsütés köszöntött minket. Az időjárás kegyes volt hozzánk, egész nap kitartott a napos idő. A hűvös ellenére sokan ellátogattak a Kós Károly térre. Nagyon barátságos, családi hangulatban zajlottak az események.
Belépőjegyeket lehetett venni erre a napra, valamint ebédet, amelyet a most megnyílt Wekerle étterem biztosított. Óvodásaink karszalagot kaptak, ingyenesen vehettek részt különféle kézműves foglalkozásokon, arcfestésen, amit szintén saját óvónőink végeztek, horgászhattak és szintén ingyen használhatták az egyik ugráló várat. Ötletesek voltak az óvónők által kitalált, és készített népi játékok, amelyeknek szintén nagy sikerük volt.
Az egész nap nagyon jól megszervezett keretek között zajlott. Szórakoztatásképpen néptánctanárunk vezetésével táncolhattak szülők, gyerekek egyaránt. Az asztaloknál sakkmesterünk vezetésével zajlottak a partik. Sokan megnézték a fotókiállítást. Ennek a napnak a hangulatába nagyon jól beleillett a hagyományőrző íjászat, amelyet ki is próbálhattak mindazok, akik kedvet éreztek hozzá. Ugyanitt korabeli fegyverbemutató is volt. Lovagolni is lehetett a gyerekek nagy örömére. Az egyik szülőnek köszönhetően sok képességfejlesztő játékot próbálhattak ki a gyerekek. Természetesen a hangulatot fokozta a különböző árusok jelenléte is. Reggel zenésébresztő szinte idecsalogatta a családokat, délután még többen jöttek ki. Büszkék voltunk a délután műsort adó volt óvodásainkra. A napot trombitaszó zárta.
Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik anyagilag, illetve munkájukkal hozzájárultak ennek az ünnepségnek a sikeréhez.
Pintér Istvánné óvodapedagógus
(7 kép)
     
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |