Nagy Mihály /SZDSZ/


16. vk.


Kedves Kispesti Polgártárs!

A kispesti 16. választókerületben én vagyok az SzDSz jelöltje. Mivel ebben a választókerületben lakom, ezért a kertváros minden gondját-baját érintettként is érzem; a problémák, gondok megoldásáért tenni akarok, tenni tudok és tenni fogok.
1990-ben költöztem Kispest-kertvárosba, melyet igazi otthonomnak érzek és melynek csinosításában már a kezdettől fogva részt vettem. A lakókörzetemben levő tér növényzetének telepítésében, a növények gondozásában, növényvédelmében jelentős szerepem volt.

Mint nyugdíjas agrármérnök a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara, az SzDSz Zöld Tagozata (ennek korábban elnöke is voltam), valamint a Kispesti Kertbarát Kör tagja vagyok, ma is rendszeresen foglalkozom növényvédelemmel, és a környezet védelmét kiemelten fontos feladatnak tekintem a kertvárosban. Az elmúlt ciklusban a Kispesti Önkormányzat Városüzemeltetési Bizottságának voltam külsős szakértője. Ez a Bizottság Gulyás Zoltán, az SzDSz Kispesti Szervezete elnökének vezetésével jó eredményeket tud felmutatni Kis-pest fejlesztésében.

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc egykori aktív résztvevőjeként a forradalom leverése után 6 éves börtönbüntetést kaptam. Az Angyal István és társai, majd később az Eörsi István és társai perben voltam elítélve. A nemzeti egységben megharcolt forradalom eszményeit követve ma is aktívan politizálok. Tagja vagyok a Nagy Imre Társaságnak, ügyvivője az 56-os Emlékbizottságnak, valamint a Kispesti Emlékmű Alapítvány elnöki tisztét is betöltöm. 1991-ben megkaptam az 1956-os emlékérmet, majd 1997-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét és 2004-ben „Kispest Díszpolgára” kitüntető címet kaptam.

Kedves Kertvárosi Választópolgárok!

Önök előtt a lehetőség, hogy a többi jó jelölt közül most engem válasszanak, és remélem lehetőségem lesz, hogy a 16-os választókerület minden lakóját egyformán képviselve, dolgozhassam egy szép, virágos Kispest-Kertváros megvalósításáért, így például azon leszek, hogy a volt Tsz területén, a Méta-centrum felszámolása után ott csak családias sorházak épülhessenek. Dolgozni akarok az utak, a közlekedés és a tömegközlekedés fejlesztéséért (pl. megszüntetni a Méta utca elviselhetetlen forgalmát, javítani a 194-es busz járatát, stb.). Tenni akarok a közbiztonság megvalósításáért, a Kertvárosban rendőrségi KMB iroda megnyitását már eddig is szorgalmaztam, és megválasztásom esetén remélem, meg tudom valósítani. Sok munka vár rám és mindent elkövetek, hogy az Önök bizalmát megszolgáljam.


Nagy Mihály

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |