Kerék Imre /SZDSZ/


1. vk.


Tisztelt Választópolgár!

Egy olyan képviselőjelölt bemutatkozását olvassa, aki - akár Ön - itt lakik a lakótelepen, itt van szerény vállalkozása a szanálásra várást 20 éve elszenvedő területen, ahol Ön, vagy Ön lakik és várja a bizonytalanság végét, a „végre már történjen valami” mert ez az évtizedes várakozás már kibírhatatlan állapotában.
Kispestet lassan fél évszázada otthonomnak tekinthetem- így akár azt is mondhatom- rálátással, tapasztalattal , bölcsességgel rendelkező ember vagyok.
De inkább jellemző rám a mindig új utakat keresés, a tenni vágyás, a világra való nyitottság, a küzdelmektől való visszariadás hiánya, a munkaszeretet, és a munkabírás.
Ezzel a tetterővel, küzdeni tudással szeretném szolgálni a választókörzet problémáinak megoldását és legfőképpen az itt élők gondjainak képviseletét a kerületi képviselőtestületben.
Múltam miatt is mondhatom ismerem a kerületben élők gondjait, mert azok egyben az én gondjaim is. Ismertem azt az Kispestet, ahol-ha végig mentem az utcán- úgy köszöngettek rám mint egy kis településen még ma is szokás, ahol személyes ismerős volt (még ma is sokan azok) a hentes, a fodrász, a hivatali ügyintéző, a mozi pénztáros, stb. Lokálpatriotizmusomat nem törte meg a kerület arculatának megváltozása, a lakótelepekre költöző 10 ezrek beilleszkedésének zökkenői és örömmel tapasztalom mára nagyrészük szívével is kispesti.
Ha Ön gyermeknevelés, iskoláztatás gondjaival küzd együtt küzdök önnel (két általános iskolás gyermekem van).
Ha Ön fiatal és a helyét keresi az életben, nagy fiam gondjain keresztül átérzem helyzetét, drukkolok Önnek.
Ha középkorú és küzd a mindennapi megélhetésért, a munkája megtartásáért, vagy vállalkozása talponmaradásáért, a minimálbér utáni nyugdíjas kortól való aggódásban, egy hajóban evezünk (bár Ön fiatalabb nálam).
Ha nyugdíjas, élénken figyelem sorsát és remélem elég lesz a nyugdíja – bár Ön tudom beosztással él –a mindennapi szükségletekre, lakásrezsire, és egészsége fenntartására. Már mindjárt sorstársa leszek.
Ha Ön sikeres vállalkozó, vezető, értelmiségi, művész, vagy sportoló, remélem sokat fog segíteni nekünk a következő 4 évben (is), hogy lakóhelyünk minél többet fejlődjön, hogy az itt élők közérzete, élete javuljon.

Mit fogunk mi –Önnel közösen – megvalósítani szűkebb választókörzetemben a következő 4 évben?
- Mivel ez a választókörzet Kispest kapuja a Főváros felé, tarthatatlan, hogy úgy nézzen ki a Határ úti
- metróállomástól a Lehel Utcáig tartó rész a kiserdő és az Üllői út közötti részen, mintha Európa 1000 km-re lenne. Az itt élők sorsának, lakáskörülményeik megoldásának – az emberhez méltó körülményeknek megteremtésének- most már nem adhatunk haladékot.
- A Várospolitikai és Fejlesztési Bizottság tagjaként ismerem a fejlesztési terveket, az Önkormányzat erőfeszítéseit, de képviselőjükként kérlelhetetlenül számon fogom kérni a tényleges cselekvés, a megoldás előmozdítását.
- Legyen itt –a hajdani elképzeléseknek megfelelően- a kultúrának, a sportnak a szabadidő eltöltésnek színvonalas intézménye.
- Garanciát vállalok rá, hogy a kiserdőt parkerdővé alakítjuk- az Ön aktivitására is építve- hogy szemét lerakóhelyből és hajléktalanok szálláshelyéből végre szolgálja az itt élők pihenését felüdülését, sportolását.
- Ismét szaporodni fog az itt lakók száma- a Corvin krt. és az Ady E. u sarkán társasház épül- mindent elkövetek, hogy megfelelő parkolóhelyeket építsenek, hogy- legalább- ne romoljanak az eddigi parkolási viszonyok.
- A Corvin krt. és a Széchenyi u. közötti területen lévő üzletek és az általuk bezárt részen–parknak alig nevezhető- együttes megérett arra, hogy korunknak megfelelő szintű rendezési terv készüljön átalakítására. Várom javaslataikat, de ígérem nem fog úgy eltelni ez a választási ciklus, hogy ne induljon el az átalakítás.
- Mindent megteszek, hogy szeretett Kispestünk – helyzeténél fogva- Dél-keletpest központja legyen.

Remélem csak boldogulásukat segíti, ha megválasztásom esetén a képviselő-testületben egy Kerékkel több lesz!

Tisztelettel: Kerék Imre

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |