Dr. Bukta Annamária /Humanista Párt/


2. vk.


Mióta az eszemet tudom, foglalkoztat az emberek sorsa és a társadalom működése. A rendszerváltás idején kamaszként eszméltem rá arra, hogy a demokráciával óriási lehetőséget kaptunk egy olyan társadalom létrehozására, amilyet mi, ennek az országnak az egyszerű lakosai valóban szeretnénk. Az azóta eltelt évek sajnos csalódást okoztak az emberek többségének és nekem is: a politikusaink eltávolodtak a mindennapok embereinek problémáitól, és saját ügyeikkel foglalkoznak ahelyett, hogy a választóik érdekeit képviselnék.

Azt gondolom, hogy ha megelégszünk azzal, hogy pusztán panaszkodunk a politikusokra vagy a rossz életkörülményekre, akkor semmi sem fog megváltozni. Ha részt veszünk abban a négyévente megrendezett színjátékban, amelyet ugyan választásnak hívnak, de igazából már hosszú évek óta nem tudunk valós alternatíva közül választani, és megint szavazunk azokra a pártokra és politikusokra, akikben valójában már mi sem bízunk, akkor továbbra is fenntartjuk ezt a hazug és arrogáns rendszert. Hiszek abban, hogy ez a rendszer és a jelenleg uralkodó politikai stílus megváltoztatható, de ehhez az szükséges, hogy ne csak panaszkodjunk, hanem aktív társadalmi részvétellel változtassunk is rajta! Ezért döntöttem úgy, hogy indulok jelöltként a választáson.

Képviselőjelöltként azt ígérem, hogy megválasztásom esetén is folyamatosan kapcsolatot fogok tartani a lakókkal, és tájékoztatni fogom őket arról a munkáról, amit a képviselő-testületben a képviselőik végeznek; a testületben pedig azoknak a problémáknak fogok hangot adni, amelyek a lakókat leginkább foglalkoztatják. Tevékenységem során azoknak az eszméknek megfelelően szeretnék eljárni, amelyek nagy hatással voltak szellemi fejlődésemre: a felvilágosodás, a különféle emberi és polgári jogi mozgalmak, valamint a globalizáció-kritikus és a humanista elvek.

Az én kerületi tervem egy olyan közösség létrehozásáról szól, amelynek a tagjai egymást kölcsönösen segítve, a társadalmi szolidaritást szem előtt tartva hozzák létre és alakítják ki azokat a normákat, amelyek szerint élni szeretnének. Ahol tiszteletben tartják az emberi jogokat; ahol biztosítottak az egyenlő esélyek minden ember számára az élet bármely szakaszában és területén; ahol fontosnak tartják az emberi szabadságot; ahol lehetőséget biztosítanak az önkifejezésre és a kreativitásra; ahol az emberek tudják, hogy felelősséggel tartoznak az őket körülvevő emberi és természeti környezetért, valamint azt is, hogy felelősek a jövőjükért és mások jövőjéért is.

Elsősorban azoknak az embereknek a támogatására számítok, akik hozzám hasonlóan úgy érzik, hogy már nem tudnak hinni egyetlen politikai párt ígéreteinek sem, mert egyik sem képvisel olyan politikát, amely az embert és az emberi értékeket helyezné a középpontba.

Kérem, hogy amennyiben egyetért törekvéseimmel, támogasson engem, valamint a Humanista Pártot szavazatával!

Bukta Annamária 1976-ban született, jogi egyetemet végzett, történelmet, magyart és szociológiát tanult, köztisztviselőként dolgozik, két és fél éve tevékenykedik a Humanista Mozgalomban, elsősorban Az Utca Embere nevű, a hajléktalanság megszüntetéséért szerveződő önkéntes hálózatban aktív.

bukta_annamaria@yahoo.com

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |