A ciklus utolsó ülését tartotta a testület

2010.09.09.

Többen járhatnak a Csillagok Napközi Otthonába, térítésmentesen részesülhetnek a szociális alapszolgáltatásból a 90 év feletti kispesti lakosok. A szerdai testületi ülésen egyebek mellet arról is döntöttek a képviselők, hogy a kerület csatlakozik a felsőoktatási ösztöndíjpályázathoz, és támogatja egy fővárosi emlékmű felállítását.

Elfogadta az önkormányzat a 2010. évi költségvetési előirányzat első féléves teljesítéséről szóló beszámolót. Gajda Péter polgármester elmondta, idén is folytatódott a stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodás, ebben az évben még nem kellett hitelt felvennie az önkormányzatnak.

Kispest idén is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. Az önkormányzat évek óta részt vesz a programban, az idei kiírás hamarosan megjelenik, 2010. október 29-ig adhatják be pályázataikat a jelentkezők.

Százezer forinttal támogatja a kerület a POFOSZ emlékmű-állítási szándékát: a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége az 1950-es években Budapestről kitelepítette családok emlékére Budafokon kíván monumentumot felállítani.

Harminc főre emeli a kerület a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat keretén belül működő Csillagok Napközi Otthona (korábban Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona) férőhelyeinek számát. A szociális területet felügyelő Vinczek György alpolgármester elmondta, az otthon jelenleg 25 férőhellyel működik, négyen vannak várakozólistán, így a bővítéssel ők is részesülhetnek az ellátásban.

Elfogadta a testület, hogy a 90 év feletti kispesti lakosok térítésmentesen részesülhessenek a szociális alapszolgáltatásból.

Együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat az általa tavaly alapított Kispest Városfejlesztési és Üzemeltetési Kft.-vel az uniós finanszírozású Forrásház Gondozási Központ megvalósítására.

Módosította a testület az Egyesített Bölcsődék alapító okiratát és SZMSZ-ét. A változtatásokra azért volt szükség, mert a júliusi testületi ülésen a férőhelyek és a szolgáltatás bővítéséről már határoztak a képviselők. Egy pedagógiai asszisztenssel bővült 2010. szeptember 1-jétől a Mese-Vár Óvoda pedagógus gárdája.

A képviselők elfogadták a Közpark idei első féléves tevékenységéről, valamint a Kispesti Uszoda, a Kispesti Atlétikai Club és az U 19 közalapítvány elmúlt évi működéséről szóló beszámolókat.

Az ülés végén a képviselők megköszönték mindazoknak a munkáját, akik az elmúlt négy évben segítették az önkormányzat működését.
(9 kép)
      

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |