A jövő évre is stabil költségvetést ígért a polgármester

2008.11.19.

Rendeletek, a jövő évi igazgatási szünetek és a 2009-es költségvetési koncepció megtárgyalása szerepelt egyebek mellett a keddi képviselő-testületi ülés napirendjén.

A zárt ülést követően elsőként az idei költségvetésről, majd a helyi környezet védelméről, a parkolóhelyek építéséről, valamint az építmény- és telekadóról szóló rendeleteket módosították a képviselők. Az adókat a 2007. évi inflációval emelte a testület: 2009. január 1-jétől az építményadó mértéke az építmény hasznos alapterületére számítva 1009 Ft/m², a telekadó mértéke 259Ft/m² lesz.

Rendelet született a polgármesteri hivatal jövő évi igazgatási szüneteiről. A nyári időszakban 2009. július 27-től augusztus 7-ig (10 nap), télen 2009. december 28–31-ig (4 nap) tart az igazgatási szünet a hivatalban.

A 2009. évi költségvetési koncepció tárgyalásakor a polgármester elmondta, tavaly és idén szigorú, takarékos költségvetése volt a kerületnek, ennek köszönhetően – az országban zajló folyamatok ellenére is – az önkormányzat nyugodtan tekinthet a jövőbe. Az ellenzéknek címezve szavait hangsúlyozta: „nem vagyunk partnerek az osztogatásban”. Célként fogalmazta meg Gajda Péter, hogy megmaradjon az önkormányzat szolgáltatásainak színvonala, és jusson forrás a polgármesteri programban meghatározott és elfogadott fejlesztésekre (térfigyelő program, zöldprogram, oktatási-nevelési intézmények rekonstrukciója).

A képviselők egyszeri 3,5 millió forint kiegészítő támogatást szavaztak meg a Reménység Két Tanítási Nyelvű Keresztény Általános Iskola számára a zavartalan működés biztosítására. 

Döntés született arról, hogy az önkormányzat megvásárol két Vak Bottyán utcai és egy Simonyi Zsigmond utcai ingatlant. Az ingatlanok megvételét a KÖKI-beruházáshoz kapcsolódó útszélesítés indokolta.   

Elfogadta a testület a „DIXI Részképességzavarban Szenvedő Gyermekekért” Alapítvány és a Wekerlei Cserkész Alapítvány elszámolásait a nyári táborokra kapott önkormányzati támogatásról.

Nagy Tamás képviselő a Helytörténeti Gyűjtemény sorsáról kérdezte a polgármestert, aki válaszában elmondta, az intézmény a Vass Lajos iskolában kap új otthont, a régi Fő utcai épületet pedig bérbeadással kívánja hasznosítani az önkormányzat.

Az ülés végén jelentette be dr. Balogh Pál kispesti és fővárosi képviselő, hogy a Fővárosi Önkormányzat hozzájárult ahhoz, hogy a Corvin krt. – Pannónia út – Petúr utca által határolt részt Győri Ottmárról, Wekerletelep első gondnokáról, az ottani úthálózat megálmodójáról, a Hungária út – Gutenberg krt. – Kapisztrán utca által határolt zöldterület Bárczy István egykori budapesti főpolgármesterről nevezze el a kerület.
(21 kép)
         
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |