Adventi készülődés az Árnyas óvodában

2007.12.22.


November 29-én, délután a szokásosnál is vidámabb zsivaj töltötte be az Árnyas Óvoda Corvin krúti tagóvodájának vadonatúj tornatermét. Ugyanis míg némelyik csoportban még aludtak a gyerkőcök, addig itt gyülekeztek a szülők, akik a délutáni adventi készülődésre jöttek. Akik tehették, már délután két óra körül elkezdtek szállingózni, és gyorsan el is kezdték gyűjtögetni a „hozzávalókat” az előre kiválasztott készítendő tárgyakhoz: minden megvásárolható volt beszerzési áron, ill. a szülők által hozott fenyőágak, örökzöldek, termések, stb. ingyen álltak rendelkezésre mindenki számára.

A csoportszobák ajtóin korábban kihelyezett táblázatokon már előre lehetett jelezni, hogy ki, miből, hányat szeretne készíteni a foglalkozáson, hogy kialakulhasson a körülbelüli anyagigény. Természetesen azoknak is jutott azért még az alapanyagokból, akik esetleg csak itt, mások munkáit látva kaptak kedvet egy-egy gyönyörűséghez. Akinek szüksége volt rá, kapott segítséget az óvónőktől, szakértőtől, vagy egy másik, az adott dologban gyakorlottabb szülőtől, így mindenki, aki nekilátott valami elkészítésének, megelégedve távozhatott, még ha esetleg kevesebb kézügyességgel, vagy tapasztalattal rendelkezett is.

Az óvodások és szüleik a következő adventi tárgyak saját készítésű, szebbnél-szebb darabjaival távozhattak: adventi koszorú, saját készítésű méhviasz-gyertya, ajtókopogtató, karácsonyfa gömb-dísz, asztali dísz, kézzel festett üvegmécses, szalvéta-technikával készült karácsonyi kép, stb.

A munka közben megéhezők „zsírosdeszkával” és jaffa-szörppel olthatták éhüket-szomjukat a sebtében felállított „büfé-kocsiknál”. Mindenki jól érezte magát a közös munkálkodás alatt, és vidáman, adventi ajándékokkal megpakolva térhetett haza.

Köszönjük a szervezést!

Debreceni Zsuzsa szülő

         
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |