Béres András programja



2002-ben ringbe szálltam a polgármesteri székért. Határozott elképzeléseim voltak, most sem változik a szándékom. Nem lesz új ígéret, csak amit meg is tudok valósítani, melyet már négy éve is hangoztattam.

Pártcsatározásoktól mentes, a meglévő adottságokat legjobban kihasználó, a kerület fejlődéseinek új lehetőségeit megteremtő, bátor városvezetést ígérek!

Erősíteném a városrész szolgáltató jellegét. Vonzó munkahelyeket hozó intézmények megtelepedését segíteném elő. Úgy vélem, hogy a lakóterületek és az ipari- kereskedelmi övezetek egymástól elkülönülve, de mégis együtt kell fejlődniük. A közlekedést a lakórészeken elviselhetővé, a főutakon gyorsabbá tenném. Európai színvonalú közterületeket, a meglévőnél lényegesen jobb közellátást szeretnék.

A szociálpolitikában a leszakadó rétegek visszasegítésére helyezném a hangsúlyt
Nem csak a segélyek osztogatása lenne a szociálpolitika. Aki rászorul az természetesen kapna segélyt, de csak aki rászorul!!

Négy éve úgy éreztem, hogy „a túlpolitizált közéletbe nagyobb súllyal még több civil szervezet kapcsolódjon be”. Mára ez a véleményem gyökeresen megváltozott! Véleményem szerint a civil szervezetek elsősorban önös célokért küzdenek, közcélok mögé bújva!

Polgármesterré választásom első lépéseként a hivatal teljes számítástechnikai és informatikai rendszerét kicserélném a legkorszerűbbre, leggyorsabbra.

A Polgármesteri Hivatal dolgozóinak fizetését erősen feljavítanám az európai szint irányában, csak így követelhetnék meg még gyorsabb színvonalasabb teljesítményt. Mert nagy itt a lemaradás!

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |