Csizmazia Raffael - Lehet Más a Politika



40 éves programtervező matematikus.
Veszprémben születtem. Már kora gyermekkoromban felkerültem Budapestre, mert látáskorlátozottságom miatt speciális iskolába és óvodába kellett járnom. Édesanyámmal és nővéremmel 1983-ban költöztünk Kispestre, ezt követően megkezdtem tanulmányaimat a wekerlei Landler Jenő (jelenleg Deák Ferenc) Gimnáziumban. Az érettségit követően az Eötvös Loránd Tudományegyetem programozó matematikus szakára jelentkeztem, mely elvégzését követően ott maradtam az egyetemen, és programtervező matematikus diplomát is szereztem. Majd a Magyar Tudományos Akadémia Központi Fizikai Kutatóintézetében kezdtem dolgozni. Hét évig dolgoztam ott, majd nyugdíjba mentem, mert egy félresikerült műtét miatt az egyik szememen az egyébként is kevés látást végleg elveszítettem. Ezt követően az APEH Közép-Magyarországi Regionális Igazgatóságánál helyezkedtem el, ahol azóta is dolgozom.
2008-ban nősültem meg. Feleségem Flaskár Melinda szociális munkás, szociálpolitikus, aki akkoriban egy emelt szintű szakszociális otthonban dolgozott felnőtt értelmi sérültekkel. 2009 októberében megszületett közös gyermekünk Ede baba. A következő évben Melinda megkezdte tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának Doktori Iskolájában, így a házimunka egy része is rám hárult. Közben persze folyamatosan képeztem és jelenleg is képzem magam, nyelveket tanulok és különböző ösztöndíjprogramokon veszek részt.
Fontosnak tartom Önökkel karöltve egy élhetőbb város kialakítását, ahol lehet babakocsival, tolókocsival és biciklivel közlekedni. Ennek érdekében például mindenképp szükséges volna egy palló kialakítása a Határ úton. Ez egy apró és egyáltalán nem költséges lépes, amelyhez hasonlókkal sok ember életét meg lehetne könnyíteni Kispesten. Ezenkívül, mivel mi is egy panellakásban élünk elengedhetetlennek érzem a panelek szigetelését, és egyedi távhőmérő-órával való felszerelését. Mindezt szeretném részben pályázati forrásból finanszírozni, melyhez ma már elengedhetetlen az angol nyelvtudás, mellyel szintén rendelkezem.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |