Fidesz-KDNP sajtótájékoztató a zajvédő falról

2009.06.24.


V. G. Z.

A Nagykőrösi útra tervezett zajvédő fal kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Fidesz-KDNP kispesti választókerületi elnöke ma délelőtt az Újlaki utca és a Nagykőrösi út kereszteződésénél. Dr. Tarnai Richárd egy szórólapra hivatkozott, amely szerint a Fidesz-KDNP és az MDF nem támogatta a zajvédelmet. (Mint ismeretes, a fővárosi költségvetés elfogadásakor május 14-én – ennek egyik tétele volt a Nagykőrösi út zajvédelmének 447 millió forintos költsége – a Fidesz-KDNP és MDF frakciók kivonultak a szavazásról.)

A választókerületi elnök arról beszélt, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció erőből nyomta át a költségvetést, amelyben a negatívumok mellett a zajvédő fal is szerepelt, és Kivágó Iván Györgyné személye a titkosszolgálati múlt miatt is problémás volt, ezért – mint fogalmazott – a bohózathoz nem akarták adni a nevüket. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Fidesz mindig is támogatta a zajvédő fal építését, bár forrás csak a Wekerle fölötti rész megépítésére van. A Fidesz attól is tart, hogy megnövekedett költségei miatt a Margit híd felújítása elodázza a beruházást.

„Szavakban lehet támogatni, sajnálom, hogy ez nem tükröződik a tettekben, hiszen a szavazáson a Fidesz nem vett részt” – jelentette ki a kispest.hu-nak Gajda Péter polgármester, fővárosi képviselő, aki részt vett a tájékoztatón. Elmondta, a kispestiek több mint 20 éve várják, hogy megoldódjon a zajvédelem problémája, s a fővárosi MSZP-s és SZDSZ-es képviselőknek köszönhetően most megindulhat a fal építése. „A költségvetésben szereplő 447 millió forintból elkezdődhet a munka, s bízom benne, hogy 2010-ben be is fejeződik a beruházás” – hangsúlyozta Gajda Péter.
(9 kép)
        
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |