Gajda Péter lett Kispest új polgármestere

2006.10.02.


Az önkormányzati választások eredménye szerint a szocialisták és a szabaddemokraták közös jelöltje, a kerület korábbi alpolgármestere, Gajda Péter vezeti Kispestet a következő négy évben. A polgármester választáson dr. Tarnai Richárd (FIDESZ-KDNP-MDF-FKGP-CÉFO) második lett. Az Összefogás Kispestért színeiben induló Timár Béla futott be a harmadik helyre. Béres András (Zöld Demokraták-Centrumpárt-KDP) lett a negyedik. A tizenhat egyéni választókörzetből tizennégyben győztek az MSZP és az SZDSZ egyedül, illetve közösen induló jelöltjei. Két körzetben a FIDESZ-KDNP jelöltje lett az első.

A szavazatok késő esti összeszámlálását követően a Helyi Választási Iroda adatai alapján Huszár Erzsébet (MSZP) az 1 ., Dr. Fried Miklós (FIDESZ-KDNP) a 2 ., Vinczek György (MSZP) a 3 ., Szemők Gábor (SZDSZ-MSZP) a 4 ., Bogó Józsefné (MSZP) az 5 ., Lőrinczi György (MSZP) a 6 ., Cserny Sándor (MSZP) a 7 ., Szujkó Szilvia (MSZP) a 8 ., Chernel Erika (MSZP) a 9 ., Eördögh Gábor (SZDSZ-MSZP) a 10 ., dr. Balogh Pál (MSZP-SZDSZ) a 11 ., Kolozsy György (SZDSZ-MSZP) a 12 ., Kránitz Krisztián (MSZP-SZDSZ) a 13 ., Lackner Csaba (MSZP) a 14 ., Fekete László (MSZP) a 15 ., Mihály András (FIDESZ-KDNP) a 16 . egyéni választókörzetben szerzett önkormányzati képviselői mandátumot 2010-ig.

Az éjszakai nem hivatalos – tájékoztató jellegű – eredmény szerint hét FIDESZ-KDNP-s ( dr. Tarnai Richárd, Szathury Kolos, Ékes Gábor, Gombi Attila, dr. Lélfay Koppány, Szabó István Dánielné, Tóthné Szabó Éva ), egy SZDSZ-es ( Gulyás Zoltán ), egy MSZP-s ( Tóth Tibor ), valamint egy MDF-es ( Nagy Tamás ) képviselő és az Összefogás Kispestért színeiben indult Timár Béla jutott be a képviselő-testületbe a kompenzációs listákról.

A kisebbségek közül a bolgár, a cigány, a görög, a horvát, a lengyel, a román és a szerb nemzetiség alakíthat önkormányzatot Kispesten.


iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |