Hétfőn kezdődik az Uszoda felújítása

2003.08.15.

A jövő héttől augusztus végéig bezárja kapuit a Kispesti Uszoda. A létesítményre alapos felújítás vár. Az uszoda-rekonstrukció első állomásaként a múlt hét végére már befejeződtek a munkálatok a Hungária úti Tanuszodában.

Hétfőtől augusztus 31-ig nem fogad látogatókat a Kispesti Uszoda. A népszerű sportlétesítményben felújítási munkák kezdődnek. Gonda Andrea , a Beruházási és Felújítási Iroda vezetője elmondta: a kerület idei költségvetése 30 millió forintot - a tavalyinál 14 millióval többet - biztosít a Simonyi utcai nagyuszoda és a Hungária úti Tanuszoda éves rendbetételére. A Tanuszoda augusztus 10-én elkészült, az egy hónapig tartó munkálatok -festés, csempézés, gépészeti munkák és a zuhanyzók teljes felújítása -összesen 775 ezer forintba kerültek. Az uszoda-rekonstrukció most a nagyuszodával folytatódik. Ennek keretében 2,3 millióból felújítják a női- és férfi zuhanyzót, 600 ezer forintból a kijavítják és lefestik a kismedence feletti vasbeton födémet, és részleges homlokzat-felújítást is végeznek, amelynek költsége 1,2 millió forint. Közel 1 millió forintba kerül a meglévő szauna, és mintegy 2,5 millióba a nagymedence fölötti világítás felújítása. 1,3 milliót tesz ki a szellőzőrendszer karbantartása, és 450 ezer forintért készült el korábban a strandröplabda pálya. A rekonstrukció legdrágább tétele - 5,8 millió forintot taksál - az uszodatechnikai felújítás. A speciális munka tartalmazza egyebek mellett a vízforgatók és a szűrők cseréjét is.
A fennmaradó összeget az uszoda vezetésével egyeztetve a további legfontosabb munkákra fordítja majd az önkormányzat. Az irodavezetőtől megtudtuk: évek óta húzódó problémát jelent a fűtésrendszer korszerűsítése, a mintegy 50 millió forintos beruházásra azonban egyelőre nincs kerete Kispestnek.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |