Húsz éve együtt

2011.12.22.

Az MSZOSZ Kispesti Szervezete december 19-én tartotta 20. éves beszámolóját. Visszaemlékeztek az elmúlt húsz évre, életükre, fejlődésükre, a kezdéstől napjainkig végzett munkára, amit sok szép élmény, ismeretszerzés tesz felejthetetlenné a résztvevők számára.

A beszámoló felidézte a szép emlékeket, az együtt átélt élményeket, a barátságok alakulását. Megemlítették, a több napos külföldi utakon szerzett élményeket, ismereteket. Az egy és több napos belföldi kirándulásokat, melyeken bejárták szinte az egész országot, ismerkedtek műemlékekkel, gyógyfürdőkkel. A sok munka, amivel idős tagtársaikat segítették, a tagságnak örömet, a végrehajtóknak jóleső érzést adott. Kitért a beszámoló a 2011-ben végrehajtott, programok ismertetésére, amiket kivetítőn keresztül képeken újra láthattak a megjelentek.

Az MSZOSZ Nyugdíjas választmány elnöke, Simon Dezső úr elismerését fejezte ki, és további lelkes munkát kívánt. Vinczek György alpolgármester úr is elismerően szólt az alapszervezetben végzett munkáról, Burány Sándor országgyűlési képviselő úr, aki 2002-től ismeri az alapszervezet munkáját szintén elismerően nyilatkozott. László Marika, aki hosszú évekig volt az alapszervezet tagja, szeretettel emlékezett vissza az együtt töltött időre: sok szép élményben volt része, sok elismerés, sikeres fellépések, tették boldoggá őt és a tagokat is. Somogyi Marika kedves versével kívánt szép ünnepeket. A közeledő ünnepek alkalmából, nagyon boldog, békés, szeretetben töltött ünnepeket, jó egészséget, és egy boldogabb újévet kívánva búcsúztak egymástól.

A beszámoló elhangzása után a húsz éve működő klub szép ünnepi előadását nézték meg az egybegyűltek. Az előtérben mini kiállításon bemutatták a kézimunka kör munkáit, sportnapokon szerzett elismeréseket, kupákat, elismerő okleveleket, külföldi - és belföldi utjaikon készült fotókat, büszkeségeiket.

1992-ben 62 fővel indult az alapszervezet, majd létszáma hamarosan 1500 főre gyarapodott. Az Önkormányzat 4 évenként változó polgármestereivel, vezetőivel kialakult jó kapcsolat, együttműködés, segítette a munkát. Az alapszervezet elismert lett.
Elmondható, hogy sok szép, vidám napot, percet éltek át szeretetben együtt a 20 év alatt. Öröm, hogy még sok alapító tag van, olyan 80 éven felüliek, akik még aktívak és részt vesznek az alapszervezet életében.

Medgyes Lászlóné

(7 kép)
      

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |