Idén utoljára ülésezett a képviselő-testület

2009.12.16.


B. Z.

Az idei év utolsó ülését tartotta tegnap az önkormányzat képviselő testülete, melyen az első napirendekben  a „Wekerle, ahol értéket őriz az idő” című uniós pályázatról tárgyaltak. Támogatta a testület, hogy az önkormányzat, a Wekerlei Társaskör Egyesület és a Wekerletelepi Munkás Szent József Plébánia a project megvalósítására szóló konzorciumi megállapodást kössön. A pályázat eddig sikeresen szerepelt, november végén a hivatalos értesítést is megkapta az önkormányzat arról, hogy több mint 700 millió forintnyi uniós támogatásban részesült a project. A kerületi forrásokkal is kiegészített – csakis városközpont megújítására felhasználható – pénzből jövőre felújítják a Kós Károly teret, a Wekerletelepi Munkás Szent József templomot, a Wekerlei Gyermekházat, valamint a Gutenberg téri piac pavilonjait. A testület elfogadta a pályázat teljes körű lebonyolításának koordinálásra létrehozott Kispest Városfejlesztési és Üzemeltetési Kft. idei második féléves munkájáról szóló beszámolót is.

Elfogadták a képviselők a kispesti önkormányzat szolgáltatástervezési koncepcióját. Az előterjesztő Vinczek György alpolgármester elmondta, törvényi kötelezettsége az önkormányzatnak, hogy kétévente aktualizálja, felülvizsgálja a dokumentumot. Az anyagot nemrégiben a kerület szociális szakembereiből álló szociális kerekasztal is megtárgyalta, és elfogatásra javasolta. A dokumentum részletesen ismerteti a Kispesten élő szociálisan rászorulók részére biztosítandó szolgáltatásokat, valamint meghatározza a különböző ellátási formák megszervezésének módjait is.

Százezer forinttal támogatja Kispest a Misszió Alapítványt, a szervezet a kerületi hajléktalan-ellátásban vállal szerepet.

Módosította a testület a Kispesti Egészségügyi Intézet, a Gazdasági Ellátó Szervezet, valamint a Kispesti Uszoda Szervezeti és Működési Szabályzatait.
(8 kép)
   
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |