Ingyen jeggyel a rasszizmus elleni focigálára

2003.08.04.

"Sporttal, kultúrával a rasszizmus ellen" címmel egész napos rendezvényre kerül sor vasárnap a Puskás Ferenc Stadionban. A rendezvény célja, a sportszerűség és egymás megbecsülése melletti, illetve a rasszizmus elleni állásfoglalás.

Aki vasárnap délelőtt háromnegyed tizenegy és este nyolc óra között a Puskás Ferenc Stadionba látogat, a futball-huliganizmus, a diszkrimináció ellen lép fel. A Magyar Labdarúgó Szövetség és annak Cigány Labdarúgó Bizottsága által kezdeményezett, a Gyermek-, Ifjúsági és Sport Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium támogatásával, Medgyessy Péter miniszterelnök fővédnökségével megrendezésre kerülő sportnap célja, a futballpályákon elharapódzott huliganizmus és rasszizmus ellenében a sport szeretetét, a sportszerűséget, egymás kölcsönös tiszteletét és megbecsülését hirdetni.
A program, koszorúzással kezdődik a labdarúgás elhunyt kiválóságainak emlékművénél, majd sport és kulturális programok váltogatják egymást.
A zöld gyepen megmérkőzik egymással a magyar és a szlovén ifjúsági cigányválogatott, a rendőrök és a cigány öregfiúk csapata, valamint a magyar cigányválogatott és az angol kisebbségi válogatott. A kulturális programot többek között a Rajkó zenekar, a BM Duna Művészegyüttese és Bódi Guszti színesíti.

(A rendezvény részletes programja a www.b-m.hu és a www.mlsz.hu oldalakon olvasható)

Kispestiek a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri titkárságán (XIX., Városház tér 18. II. em., tel.: 347-4525) vehetnek át tiszteletjegyeket korlátozott számban.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |