Javult a helyzet a KÖKI-n

2003.08.15.

Június óta rendezettebb lett a helyzet a Kőbánya-Kispesti közlekedési csomópont környékén. Az önkormányzat által létrehozott munkacsoport tevékenysége nyomán javult a közrend, kevesebb lett az illegális árus. A terület "karbantartása" folyamatos.

A pozitív lakossági visszajelzések, az érzékelhető változások, az elégedettebb kereskedők, a hiányzó illegális árusok, a kevesebb hajléktalan, a tisztább környezet mind azt mutatják, hogy a KöKi-n júniusban megkezdett munka eredményes - értékelte az elmúlt időszakot Vinczek György alpolgármester. Az önkormányzat a nyár elején hozta létre munkacsoportját a közlekedési csomópont környékének rendbetételére, a közbiztonság javítására. A fellépést lakossági panaszok is indokolták. A csoport hatékony működés esetén a kerület más részein is alkalmazható lesz a gyakorlat.
A csapatmunkában az önkormányzaton kívül részt vesz az OMEGA Kht., amely - sokszor a BKV helyett is - takarítja a területet, a kerületi ÁNTSZ, amely ellenőrzi az árusokat, a még működő közterület-felügyelet, amely az illegális árusokat szűri ki, a helyi Vöröskereszt, amelynek szociális munkásai a hajléktalanokkal foglalkoznak, valamint a polgárőrség és a rendőrség, amelyek közös akciókkal biztosítják a közrendet. Az alpolgármester hozzátette: a munka hatékonyságát tovább növeli az önkormányzat és a kerületi rendőrség közelmúltbeli megállapodása a KöKi állandó rendőri felügyeletéről. A szerződés értelmében a kerület napi 30 ezer forinttal támogatja két rendőr folyamatos jelenlétét. Vinczek György a probléma valódi megoldását a várhatóan jövőre kezdődő OBI-beruházástól várja. A nagyszabású építkezés a terület teljes körű rendbetételét eredményezheti majd.

Korábban:
Akció a KÖKI rendje és tisztasága érdekében

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |