Jelentkezés szavazatszámláló bizottsági tagnak



2010. tavaszán országgyűlési képviselő, ősszel pedig helyhatósági választások lesznek hazánkban.

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. tv. 23. § (1) bekezdése értelmében a szavazatszámláló bizottság három tagját és szükséges számban póttagokat a települési önkormányzat képviselő-testülete az országgyűlési képviselők általános választásának kitűzését követően választja meg: személyükre a helyi választási iroda vezetője tesz indítványt.

A választott tagok megbízatása négy évre szól.

A választási a bizottságnak nem lehet tagja a köztársasági elnök, állami vezető, közigazgatási hivatal vezetője, képviselő, megyei közgyűlés elnöke polgármester, jegyző, főjegyző, választási iroda tagja, a választási bizottság illetékességi területén működő közigazgatási szerv köztisztviselője, valamint jelölt. Nem lehet a választási bizottság választott tagja a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, valamint a választókerületben induló jelölt hozzátartozója sem.

Fentiekre tekintettel várjuk Kispesten lakcímmel rendelkező választópolgárok jelentkezését, akik vállalják ezt a rendkívül fontos és megtisztelő megbízatást, függetlenül attól, hogy korábban ezt a funkciót már betöltötték.

Jelentkezni a Polgármesteri Hivatalban Holicska Sándornénál lehet, a 347-4567 és a 282-9041 telefonszámokon

2010. február 12-ig

A jelentkezők nyilvántartási lapjának, nyilatkozatának felvételére személyesen kerül sor a Polgármesteri Hivatalban.

Segítő közreműködésüket köszönjük!

Helyi Választási Iroda
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |