Jól haladnak az uniós beruházások

2010.07.14.

Hivatalos bejáráson személyesen tájékozódott tegnap Gajda Péter polgármester az idei uniós forrásból megvalósuló közterületi fejlesztések helyszínein. Kispest önkormányzata ebben az évben felújítja a Kós Károly teret, a Gyermekházat, a Munkás Szent József templom homlokzatát, valamint a Gutenberg téri piacot. A beruházások végleges befejezése nyár végére, ősz elejére várható.

A Wekerle, ahol értéket őriz az idő című uniós pályázat eredményeképpen megvalósuló beruházások helyszínein az eddigi munkálatokról tájékozódott kedden a polgármester. Gajda Péter a kispest.hu-nak elmondta, ütemterv szerint haladnak az építkezések. A Gutenberg téri piac nyár elején már megnyitott – kisebb fennakadás után –, a templom műszaki átadása-átvétele július 12-én, míg a Gyermekházé július 13-án zajlott le. A tervek szerint augusztus végén át fogják tudni adni a kerületi közönségnek a megújult Kós Károly teret is. „Kisebb nagyobb problémák, mint minden építkezésen ugyan itt is voltak, de alapvetően eddig zökkenőmentesen zajlanak a beruházások” – hangsúlyozta Gajda Péter.

A fejlesztés eredményeképpen teljesen megújult a Petúr utcai Gyermekház, melynek műszaki átadása tegnap történt meg. A közművelődési intézmény berendezési tárgyainak, bútorainak közbeszerzése még folyamatban van, így annak megnyitása a pályáztatás és annak megvalósítása után, ősszel várható.

Az épületet kívül-belül teljesen felújították, többek között akadálymentésítették – mozgáskorlátozott felvonó, akadálymentes illemhelyek, akadálymentes bejárat és belső közlekedés –, valamint tetőteret is kialakítottak a népszerű intézményben. A teljes körű felújítás során az elektromos és gépészeti rendszer kiépítése mellett új burkolatokat raktak le, cserélték a homlokzati nyílászárókat és a tető faanyagát is. Megtudtuk, az épület adottságai és a szigorú építészeti szabályok korlátozták a bővítés lehetőségeit, de így is jóval kulturáltabb, modernebb, tágasabb épületet vehetnek majd birtokba a látogatók. 
(8 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |