Kalauz az új beköltözőknek

2003.07.18.

Közérdekű információkkal segíti az új kerületi lakosokat az önkormányzat közelmúltban elkészült tájékoztató füzete. A Kispestre költözők kulcstartót is kapnak a Navigátor mellé.

A képekkel illusztrált színes kiadvány a kerületbe beköltöző új lakosok gyors tájékozódását könnyíti meg a legfontosabb kerülettel kapcsolatos ismeretekkel. Olvasható benne Kispest rövid története, tartalmazza a kerület országgyűlési képviselőjének, az önkormányzat vezetőinek és a képviselőknek az elérhetőségét. Külön fejezet tárgyalja a polgármesteri hivatal felépítését, az irodák ügyfélfogadási rendjét, telefonszámaikat. A Navigátorban többek között megtalálhatók a kerület fontosabb egészségügyi, szociális, sport és kulturális intézményei, a helyi sajtó, valamint a szolgáltatók címei. Az új lakosok az Okmányirodán a lakcímkártyával együtt kapják meg a kerületi kalauzt, amelyhez Kispest emblémás kulcstartó is jár.
Évente mintegy ezren költöznek Kispestre, a gyors eligazodás elengedhetetlenül fontos számukra, de a régi kispestiek kezében is hasznos olvasmány lehet a füzet - tudtuk meg a kommunikációért felelős alpolgármestertől. Gajda Péter hozzátette: az önkormányzat és a hivatal a Navigátor kiadásával is törekszik arra, hogy az itt élők problémáira nyitott, szolgáltató intézményként működjön.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |