Kaszálással a parlagfű ellen

2003.08.13.

Folyamatosan kaszálják a parlagfüvet az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő közterületeken. Az allergiát okozó gyomnövény ellen a kispesti lakosok is hatékonyan harcolhatnak: jelezhetik, ha parlagfűvel fertőzött területet látnak, de pár szál növényt maguk is kihúzhatnak. Az ingatlanok tulajdonosainak viszont maguknak kell gondoskodniuk a kaszálásról.

Július eleje óta befejeződött a Jáhn Ferenc utca és a Kisfaludy utca közötti lakótelep, valamint a Vas Gereben utca zöldsávjának gyommentesítése, jelenleg a Corvin krt.- Hunyadi utca közötti részen folynak a munkálatok. Az önkormányzati tulajdonú közparkok és közterületek kaszálását, a virágos részek locsolását július 1-től az Omega Kht. végzi. A munkát különösen időszerűvé teszi a parlagfű virágzása. Az allergiát okozó növény elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az alapos kaszálás, különösen, ha a parlagfű nagy területet borít be.
Elekesné Ihász Ibolya , a Városgazdálkodási Iroda vezetője hangsúlyozza: a társaság csak az önkormányzati területeken írtja a gazokat, egyéb ingatlanokon és azok előtt a tulajdonos feladata a gyommentesítés. Az irodavezető szerint a kispestiek is sokat tehetnek a védekezésért: ha csak néhány szálat találnak, maguk is kihúzhatják, ha viszont a növény tömeges előfordulását észlelik, jelezzék. Fontos persze, hogy valóban parlagfűvel benőtt területet jelöljenek meg, ezek megtisztítása ugyanis soronkívüliséget élvez a munkák megszervezésekor.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |