Keleti Tamás - Lehet Más a Politika



40 éves, matematikus, egyetemi oktató.
Budapesten születtem, gyermekkoromat Csepelen töltöttem. 1993-ban végeztem az ELTE matematikus szakán, majd 1997-ben doktori (PhD) fokozatot szereztem. Angliai, amerikai és finnországi vendégkutatások illetve oktatás után is hazajöttem, itthon tanítom a jövő matematikatanárait és matematikusait. 2000-ben Széchenyi Professzori Ösztöndíjat nyertem, 2003-ban egyetemi docens lettem.
Wekerlére kilenc éve költöztünk a feleségemmel, 8 éves fiunk és 6 éves lányunk már itt született. Velük sétálva, játszótérre, majd közösségbe járva ismertük meg jobban Wekerlét, sok itt élő embert, az itteni közösségeket és közéletet. Mindezekben, különböző környezettudatos mozgalmakban eddig főleg feleségem vett részt, magam mostanában aktivizálódom.
Gimnáziumi történelemtanáromtól azt tanultam, hogy a politikai mozgalmakról a legtöbbet nem a céljaik, hanem az eszközeik árulnak el, a bajok mindig ott kezdődnek, amikor a “cél szentesíti az eszközt”. A “Lehet Más a Politika” számomra arról szól, hogy be szeretnénk bizonyítani, hogy lehet tisztességes eszközökkel politizálni.
Fontosnak tartom, hogy a helyi közösségeket érintő döntések ne az itt lakók feje fölött történjenek, az önkormányzatot az emberek ne valamiféle tőlünk független hatóságnak képzeljék, és hogy világos legyen, hogy lehet mindenkinek befolyása a közösség dolgaira.
Szeretném, ha mind helyi, mind országos szinten nagyobb szerepet kapna a környezetvédelem, ha a látványos látszatberuházások helyett inkább a fenntartásra jutna több pénz, és ha a döntések minden szinten minél inkább a hosszútávú hatások alapján történnének.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |