Kispest csatlakozik a fűtéskorszerűsítési programhoz

2003.07.03.

Kispesttel immár a negyedik budapesti önkormányzat csatlakozik a Fővárosi Gázművek (Főgáz) Rt. fűtés-korszerűsítési programjához. A program lényege, hogy a csatlakozott kerületekben kedvezményes feltételekkel, jelentős öszszeggel támogatják a szociálisan rászorulókat, hogy a hagyományos tüzelésről átállhassanak a gazdaságos és környezetkímélőbb földgázfűtésre.

Az együttműködési megállapodást tegnap írta alá Steinerné dr. Török Katalin polgármester és Vasanits Dezső , a társaság elnök-vezérigazgatója. Az aktussal a XIX. kerületben is lehetővé válik, hogy a szociálisan rászorulók támogatást kapjanak a hagyományos fa- vagy olajtüzelésről földgázfűtésre való átálláshoz.
Kispest az idén húsz-, a gázművek tizenhárommillió forinttal segíti a korszerűsítést. A Főgáz átutalja az összeget a kerületnek, amely pályáztatással dönt a kedvezményezettek köréről. A Főgáz Rt. által biztosított, vissza nem térítendő támogatás háztartásonként 150, illetve 200 ezer forint, attól függően, hogy egyedi, tehát konvektoros, vagy központi, azaz cirkó-, illetve kazános rendszerű fűtésről van-e szó.
A Főgázzal elsőként a XV. kerület kötött szerződést 2000-ben, majd egy évre rá a XIII., végül tavaly az I. kerület is megállapodott a társasággal. A három kerületben a program indulása óta 381 család részesült összesen több tízmillió forintos támogatásban. Mindennek feltétele azonban, hogy a csatlakozni szándékozó kerület megalkossa a rendeletet a pályázat, illetve a kedvezményes kölcsön törlesztésének feltételeiről.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |