Kispesti delegáció a szerbiai testvérvárosban

2003.07.28.

A hétvégén újabb fejezetéhez érkezett a XIX. kerület és Zombor egy éve kezdődött együttműködése. A két testvérváros vezetői ezúttal a szerbiai településen tárgyaltak a közeljövő kulturális és gazdasági programjairól.

A XIX. kerület vezetői a hétvégén viszonozták a zombori küldöttség június végi kispesti látogatását. Dr. Istvánfi Sándor jegyző, Vinczek György , Eördögh Gábor és Gajda Péter alpolgármesterek, valamint Rusz Igor Dusán , a kerületi szerb kisebbség elnökhelyettese találkoztak Jovan Vujicsiccsal , a helyi képviselő-testület elnökével és megbeszélték az augusztus 6-i magyar est programját, amelyben a kispesti Art'SOK táncstúdió is fellép. A testvérvárosi együttműködés tovább erősödhet a szeptember 19-21. között megrendezésre kerülő Zombori Nemzetközi Vásáron, amelyre a kispesti kis- és középvállalkozásokat is várják. Gajda Péter elmondta: a kerületi cégeknek hamarosan postázzák a részvételi ajánlatot, reméli sok érdeklődő lesz.
A hivatalos program mellett a kispesti delegáció részt vett a Zombori nyár programsorozat fő attrakcióján, a halászléfőző versenyen, és ellátogattak Bácska legismertebb kegyhelyére, a doroszlói Szentkúthoz is.
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |