Kispesti tűzoltók juthatnak lakáshoz

2010.05.19.

Lakáskijelölési jogot biztosít az önkormányzat a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság részére, hogy ezzel is segítse a kispesti lánglovagok lakásgondjainak megoldását. A keddi testületi ülésen egyebek mellett a művészeti iskola és a Deák gimnázium térítési díjairól, testvérvárosi megállapodás aláírásáról, valamint alapítvány támogatásáról is döntöttek a képviselők.

Az ülés kezdetén Gajda Péter polgármester, majd a képviselő-testület gratulált Kispest új országgyűlési képviselőjének, dr. Tarnai Richárdnak.

A zárt ülést követően előbb a 2010. évi költségvetésről szóló rendeletet módosították a képviselők, majd az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, valamint a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium térítési díjainak emeléséről döntöttek. A gimnáziumban a rendelet szerinti 28 százalékkal szemben csak 5 százalékkal emelkednek a felnőttoktatás térítési díjai, a művészeti iskolában pedig átlagosan 5 százalékkal kell többet fizetni szeptembertől.

A testület elfogadta a Török Köztársaság Isztambul Pendik kerülete és Kispest közötti testvérvárosi együttműködési megállapodást, és felhatalmazta a polgármestert a dokumentum aláírására.

A képviselők úgy döntöttek, hogy a kispesti tűzoltók lakásgondjainak megoldására a Kosárfonó utcában egy 53 m²-es, két szoba hallos, összkomfortos lakás bérlőkijelölési jogát biztosítják a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság részére.

A testület 100 ezer forinttal támogatja az Anyaoltalmazó Alapítványt. Az alapítvány az önhibájukon kívül krízishelyzetbe került anyáknak és gyermekeiknek nyújt szakmai segítséget: tavaly egy kispesti édesanyának és gyermekeinek segített.

A képviselők elfogadták az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2009. évi ellátásáról szóló átfogó értékelést. A dokumentum megállapítja, hogy az önkormányzat, eleget téve törvényi kötelezettségeinek, a gyermekvédelem területén előírt ellátásokat tavaly is biztosította.

Elfogadta a testület a Kispesti Garázs és Parkoló Üzemeltető Kft. 2009. évi mérleg jelentését és 2010. évi üzleti tervét, valamint a KÖZPARK Nonprofit Kft. beszámolóját a tavalyi évről és az idei üzleti tervét.

A két testületi ülés között történt fontosabb események tárgyalása kapcsán dr. Fried Miklós egy lakossági levelet nyújtott át a polgármesternek. Ebben a Vak Bottyán utca lakói a KÖKI-építkezés miatt a romló közbiztonságra panaszkodnak, térfigyelő kamerát és jelentősebb rendőri jelenlétet kérnek. Gajda Péter utalt rá, hogy amint elkészül a beruházás, javulni fog a környéken a közbiztonság. Elmondta, az önkormányzat minden segítséget megad a rendőrségnek, hogy javíthasson a helyzeten, ez ugyanis rendőrségi feladat, s ezért a kérést azonnal továbbítja a rendőrkapitánynak. Hozzátette, a hivatal megvizsgálja térfigyelő kamera felszerelésének lehetőségét a területen.
(11 kép)
      

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |